Μητροπολίτης Σύρου: Να είναι η καρδιά σας εύφορο έδαφος για να καρποφορήσει ο λόγος του Κυρίου

Στον περικαλλή και κατακεκοσμημένο με καλαίσθητα έργα Εκκλησιαστικής τέχνης ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Εμπορειό της Θήρας ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Θήρας, Πρωτοπρ. Νικολάου Σιγάλα, του Εφημερίου του Ναού π. Κυριακού και του Αρχιδιάκονου του Αντωνίου, και την παρουσία του Επάρχου και του Αντιδημάρχου Θήρας, του Αρχιπλοιάρχου κ. Γεωργίου Δαρζέντα και πολλών πιστών.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στους Πατέρες της Εβδόμης Οικουμενικής Συνόδου και στο μήνυμα της ενότητας του εκκλησιαστικού σώματος, όλων μας, με την εκκλησιαστικοποίηση και χριστοποίησή μας, χωρίς να αφήνουμε χώρο σε αιρέσεις και αιρετικές δοξασίες.

Εξ αφορμής δε της σημερινής παραβολής «του Σπορέως» κάλεσε τους πιστούς να κάνουν την καρδιά τους εύφορο έδαφος, στο οποίο θα καρποφορήσει και θα καρπογονήσει ο λόγος του Κυρίου, για την προκοπή της οικογενειακής και της Ενοριακής τους Κοινότητας, και τους διαβεβαίωσε ότι θα τους έχει πάντα στην καρδιά και την προσευχή του.

Ευχαρίστησε δε και συνεχάρη τον Αρχιερατικό Επίτροπο Θήρας και τον Εφημέριο του Ναού για τη διακονία τους, αναφερθείς για πολλοστή φορά στην προσωπικότητα και την προσφορά στην Εκκλησία και το λαό του Σεβασμιωτάτου κ. Επιφανίου.

Τέλος, διένειμε στα παρόντα παιδιά δώρα και ευχήθηκε σε όλους, αφού τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, για τον προσιόντα χειμώνα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας παρατέθηκε υποδοχή στην Αίθουσα του Ναού.

Αύριο το πρωί, ο Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β’ θα συμμετάσχει μετ’ άλλων Αρχιερέων στην σε Επίσκοπο Χειροτονία του Εψηφισμένου Μητροπολίτου Θήρας Αμφιλοχίου, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Β’.

Την Σαντορίνη επισκέπτεται από χθες ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ως Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, Αμοργού και Νήσων.
Άμα τη αφίξει του, συνεργάσθηκε με τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Πρωτοπρ. Νικόλαο Σιγάλα, για θέματα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ακολούθως, απηύθυνε σύντομο μήνυμα προς τους πιστούς των νησιών της Ιεράς Μητροπόλεως Θήρας, το οποίο αναφέρεται στην προσωπικότητα, την εκλογή και τη χειροτονία, τη Δευτέρα 18 Οκτωβρίου, του νέου Ποιμενάρχου τους κ. Αμφιλοχίου και με το οποίο τους παρακαλεί να προσευχηθούν κατά την ημέρα της χειροτονίας του και τους καλεί, όταν ενθρονισθεί, να τον υποδεχθούν με αγάπη, αναφερόμενος στα περικοσμούντα αυτόν χαρίσματα, τα οποία και η Ιερά Σύνοδος ανεγνώρισε, εκλεγοντάς τον με αυξημένη πλειοψηφία.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε το «Πτωχοκομείο Θήρας», του οποίου προεδρεύει ο εκάστοτε Μητροπολίτης, ενημερώθηκε για τη δραστηριότητα και το έργο του, προκειμένου να πληροφορήσει σχετικά τον νέο Μητροπολίτη Θήρας, και συνεχάρη τους υπεύθυνους για το επιτελούμενο φιλανθρωπικό έργο στο Ίδρυμα αυτό κοινωνικής ευποιΐας.