Μητροπολίτης Σύρου: Η Μεγαλόχαρη να μας σκεπάζει όλους και να μας προστατεύει

Της τελεσθείσης με όλους τους κανόνες υγειονομικής προστασίας και απ’ ευθείας μεταδιδομένης από τον τοπικό Τηλεοπτικό Σταθμό “SYROS TV1” Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Σωτήρος Ερμουπόλεως προέστη σήμερα ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και την παρουσία πιστών, που τηρούσαν τα μέτρα περιστολής της πανδημίας.

Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ ετόνισε ότι όπως οι Εβραίοι με τον ήχο των σαλπίγγων κατακρήμνισαν τα τείχη της Ιεριχούς, έστι και ο Κυριος, με τη σάλπιγγα της αγάπης του, γκρέμισε τα τείχη της δυσπιστίας και της αμφιβολίας του Ζακχαίου, της σημερινης Ευαγγελικής Περικοπής, και του έδωσε τη δυνατότητα να δει πέρα από τον εαυτό του, να ομολογήσει τα λάθη του, να αποκαταστήσει τις αδικίες , που είχε διαπράξει και να δικαιώσει το Χριστό, για τα όσα ψυθιρίζονταν εναντίον Του, ότι δηλαδή συναναστρέφεται και συντρώγει μετά Τελωνών και αμαρτωλών.

Προσέθεσε δε ότι, με το Αποστολικό Ανάγνωσμα, ο Απόστολος Παύλος μας προτρέπει, μαζί με τον Τιμόθεο, να είναι η καθημερινή μας συναναστροφή διδακτική, όπως των Τριών Ιεραρχών, που εχθές εορτάσαμε, η ζωή των οποίων από τότε μέχρι σήμερα είναι μια συνεχής διδαχή και διδασκαλία προς όλους μας, και ιδιαίτερα προς τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, αναφερθείς και στη χθεσινή επέτειο από της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της Ευαγγελιστρίας Τήνου και ευχήθηκε η Μεγαλόχαρη, που ατενίζει την Ερμούπολη κατέναντι των οφθαλμών της από την ιερά νήσο Τήνο, να μας σκεπάζει όλους και να μας προστατεύει.