Μητροπολίτης Σύρου: Χωρίς τη Θεία Κοινωνία δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες

«Όπως ο αέρας και το νερό τρέφουν βιολογικά το σώμα μας, έτσι και η Θεία Κοινωνία τρέφει πνευματικά την ψυχή μας και συντηρεί σε όλη μας τη ζωή τα χαρίσματα του Βαπτίσματος και του Χρίσματος, με τα οποία πολιτογραφηθήκαμε Χριστιανοί», τόνισε στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ που ιερούργησε σήμερα στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμουπόλεως.

Μαζί του ήταν ο Εφημέριος του Ναού, Πρεσβ. Νικόλαος Χαρούλης, πιστοί και μικρά παιδιά.

Στο κήρυγμά του, ο Μητροπολίτης Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας από τον Κύριο και εστίασε την ανάπτυξη της ομιλίας του στη λειτουργική φράση «πρόσχωμεν! Τα Άγια τοις Αγίοις», τονίζοντας πόσο ψυχικά και σωματικά προετοιμασμένοι πρέπει να προσέρχονται οι πιστοί για να παραλάβουν τα Άγια Μυστήρια, ως Άγιοι, δηλαδή, όπως ακριβώς ονομάζει και ο Απόστολος Παύλος τους πρώτους Χριστιανούς, υπογραμμίζοντας ότι χωρίς τη δύναμη που αποκτούμε, μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, όχι άπαξ και δις αλλά συχνάκις κατά τη διάρκεια του λειτουργικού χρόνου, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που καθημερινά μας παρουσιάζει η ζωή.

«Όπως ο αέρας και το νερό τρέφουν βιολογικά το σώμα μας», προσέθεσε, «έτσι και η Θεία Κοινωνία τρέφει πνευματικά την ψυχή μας και συντηρεί σε όλη μας τη ζωή τα χαρίσματα του Βαπτίσματος και του Χρίσματος, με τα οποία πολιτογραφηθήκαμε Χριστιανοί»!

Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, τον οποίο συνεχάρη και πάλι για την ανάληψη των καθηκόντων του, τους Επιτρόπους και τους Ιεροψάλτες, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των παιδιών, στα οποία διένειμε πασχαλινές λαμπάδες, και ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.