Μητροπολίτης Σύρου: Από τον Σταυρό ο Ιησούς μάς καλεί να ζήσουμε μέσα στην αγάπη Του

Το εσπέρας της Μεγάλης Παρασκευής, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ προέστη της Ακολουθίας του Επιταφίου Θρήνου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και ακολούθως ετέθη επικεφαλής της λιτανευτικής πομπής του ιερού Επιταφίου προς την ιστορική Πλατεία Μιαούλη Ερμουπόλεως, όπου, έμπροσθεν του περίλαμπρου Δημοτικού Μεγάρου, η κατά το έθος συνάντηση των ιερών Επιταφίων των Ι. Ναών Κοιμήσεως και Αγίου Νικολάου, με την συλλιτανευτική παρουσία του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβούλων, του Εισαγγελέως Εφετών Αιγαίου, εκπροσώπων των Στρατιωτικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών, της Διοικήτριας της Σχολής Εμπορικού Ναυτικού και μεγάλου πλήθους πιστών, Συρίων και παρεπιδημούντων συνεορταστών.

Μετά την ανάπεμψη της καθιερωμένης δέησης, ο κ. Δωρόθεος Β’ εκφώνησε τον Εόρτιο Χαιρετισμό, κατά τον οποίο, αφού υπογράμμισε ότι τα γεγονότα που βιώνουμε τις μέρες αυτές παραμένουν εσαεί σύγχρονα, γιατί πάντοτε σύγχρονος είναι και ο πρωταγωνιστής τους Ιησούς Χριστός. ο Οποίος από το ύψος του Σταυρού καλεί και προσκαλεί κάθε άνθρωπο, κάθε εποχής να ζήσει μέσα στην αγάπη Του και να αγαπήσει τον συνάνθρωπό του, όποιος και αν είναι, χωρίς διακρίσεις.

Καλωσόρισε τους πολυπληθείς επισκέπτες της Σύρου, συνεχάρη τα Μέλη της Πολυφωνικής Χορωδίας του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, που απέδωσαν Εκκλησιαστικούς Ύμνους και τη Δημοτική Φιλαρμονική παιάνισε πένθιμα Εμβατήρια και όσους συνήργησαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και ευχήθηκε σε όλους Καλή Ανάσταση.