Μητροπολίτης Σύμης: Ο Χριστός κήρυττε το χαρμόσυνο άγγελμα της Βασιλείας του Θεού

Στις 18η Ιουνίου 2023, Κυριακή Β΄ Ματθαίου, ο Μητροπολίτης Σύμης Τήλου Χάλκης και Καστελόριζου κ. Χρυσόστομος σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμά του, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον ι. Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου Σύμης, με συλλειτουργό του τον Πρεσβύτερο π. Γεώργιο Κακακιό, εις τον οποίον, μετά την εις Πρεσβύτερον πρόσφατον χειροτονίαν του, έχει αναθέσει τα ιερατικά και εφημεριακά καθήκοντα της μέχρι τούδε κλειστής αυτής Ενορίας. την ι. υμνωδία απέδωσε γλυκυφθόγγως ο Ιεροψάλτης κ. Αγαπητός Μιχελλής, μεθ’ ετέρων.

Ο Μητροπολίτης δραττόμενος της ευλογημένης αυτής ευκαιρίας, ομίλησε προς τους εκκλησιαζομένους πιστούς, λαμβάνοντας αφορμή από το σημερινό ευαγγελικό ανάγνωσμα της κλήσεως των πρώτων Μαθητών του Κυρίου, γεγονός το οποίο συνέβη σύμφωνα με την διήγηση του Ευαγγελιστού Ματθαίου ως εξής:

«Ενώ περπατούσε ο Κύριος στην ακρογιαλιά της Γαλιλαίας, βλέπει δύο αδελφούς, τον Σίμωνα, τον οποίο κατόπιν ονόμασε Πέτρο και τον Ανδρέα τον αδελφό του, οι οποίοι έριχναν δίχτυα στην λίμνη, διότι ήσανklisi mathitwn ψαράδες. και τους λέγει:

Ακολουθήστε με και θα σας κάνω ικανούς να ψαρεύετε αντί για ψάρια, ανθρώπους αυτούς με τα πνευματικά δίχτυα του κηρύγματος θα ελκύετε στη Βασιλεία των ουρανών. κι αυτοί αμέσως άφησαν τα δίχτυα τους και τον ακολούθησαν.

Αφού προχώρησε πιο κει, είδε άλλους δύο αδελφούς, τον Ιάκωβο τον γυιο του Ζεβεδαίου και τον Ιωάννη τον αδελφό του, να ετοιμάζουν τα δίχτυα τους μέσα στο πλοίο μαζί με τον πατέρα τους τον Ζεβεδαίο. Και τους κάλεσε κοντά του κι αυτοί αμέσως άφησαν το πλοίο και τον πατέρα τους και τον ακολούθησαν. στην συνέχεια ο άγιος ευαγγελιστής παρουσιάζει την δημόσια δράση του Κυρίου στην Γαλιλαία.

Λέει, ότι ο Ιησούς περιόδευε την Γαλιλαία διδάσκοντας στις Συναγωγές, όπου κάθε Σάββατο μαζεύονταν οι Ιουδαίοι για να ακούσουν την ανάγνωση της Παλαιάς Διαθήκης και να προσευχηθούν. Παράλληλα θεράπευε τα πλήθη του λαού από κάθε είδους ασθένεια και κήρυττε το χαρμόσυνο άγγελμα της Βασιλείας του Θεού».