Μητροπολίτης Σύμης: Η προσπάθεια και η υπομονή προσελκύουν την Χάρη του Θεού

Την Ακολουθία του Μικρού Αγιασμού μετά του Παρακλητικού Κανόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου, υπέρ υγείας, φωτισμού και ενισχύσεως των διαγωνιζομένων Μαθητών στις επικείμενες Πανελλήνιες εξετάσεις, τέλεσε σήμερα Τρίτη 1η Ιουνίου 2021, ο Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος, στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό της Παναγίας «Αληθινής» Σύμης .

Στην Ιερά Ακολουθία, η οποία τελέστηκε εξωτερικά, στον ευσκιόφυλλο περίβολο του Θεομητορικού Ναού ώστε να τηρηθούν τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα προς αποφυγή ασκόπου συνωστισμού, συμμετείχαν Καθηγητές και οι υποψήφιοι διαγωνιζόμενοι Μαθητές των Λυκειακών Τάξεων του Πανορμιτείου Γυμνασίου, καθώς και του ΕΠΑΛ Σύμης, που αξιοποίησαν την προσευχητική αυτή ευκαιρία, επικαλούμενοι την άνωθεν ενίσχυση και τον φωτισμό διά πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Κουράγιο και δύναμη επίσης έλαβαν από τις θερμές και εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος στην εμπνευσμένη του σύντομη ομιλία τόνισε την αξία που έχει η προσπάθεια, ο αγώνας και η υπομονή που καταξιώνουν τον άνθρωπο, προσελκύουν την Χάρη του Θεού που αναδεικνύει και ενισχύει τις δυνατότητες του καθενός.

Μετά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος διένειμε στους συμμετέχοντες Μαθητές εις πατρική ευλογία, ένα αντίτυπο της Καινής Διαθήκης εκδόσεως της Αποστολικής Διακονίας με πρωτότυπο κείμενο κατά την έκδοση του Οικουμενικού Πατριαρχείου, με Νεοελληνική δε απόδοση του κ. Χρήστου Βούλγαρη, Άρχοντος Διδασκάλου του Ευαγγελίου και Ομ. Καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του ΕΚΠΑ, ευχόμενος καλή επιτυχία στον καθένα.