Μητροπολίτης Σουηδίας: Ως Εκκλησία έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε την υγεία των μελών μας

Με ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναυΐας κ. Κλεόπας κάνει γνωστό την υποχρεωτική χρήση μάσκας από την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 και μέχρι νεωτέρας, όλων των εισερχομένων στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης.

“Ως Εκκλησία έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε την υγεία των μελών μας, των επισκεπτών του Καθεδρικού Ναού και ημών των κληρικών” τονιζει χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Σουηδίας.

Αγαπητοί μου,
Επειδή κάποιοι αδελφοί μας, οι οποίοι λίαν προσφάτως ανάρρωσαν από τον ιό Covid-19, έρχονται στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Γεωργίου Στοκχόλμης για να κοινωνήσουν, και ορθώς πράττουν, δεν φορούν όμως μάσκα, παρά τις επανειλημμένες συστάσεις μας, γι᾽ αυτό και από την Κυριακή, 3 Ιανουαρίου 2021 και μέχρι νεωτέρας, η είσοδος στο ναό θα επιτρέπεται εις άπαντας μόνον αν θα φορούν την ειδική προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο. Αν κάποιοι, επειδή έχουν αναρρώσει, αδιαφορούν για την υγεία των άλλων, ως Εκκλησία έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε την υγεία των μελών μας, των επισκεπτών του Καθεδρικού Ναού και ημών των κληρικών.

Καλή χρονιά!
+ Ο Μητροπολίτης Σουηδίας Κλεόπας