Μητροπολίτης Σητείας: Στην λατρεία της Εκκλησίας κυριαρχικό αίτημα είναι η ειρήνη

Την Κυριακή του Θωμά (Αντίπασχα) 9 Μαΐου 2021 ο Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κὐριλλος ιερούργησε στο Καθολικό της γυναικείας Ιεράς Μονής των Αγίων Πάντων Αγιασμένου Ιεράπετρας, ακολουθώντας την παράδοση των προκατόχων του να ιερουργούν στον ναό που ανήγειρε ο μακαριστός Επίσκοπος Ιεροσητείας Αμβρόσιος Σφακιανάκης το 1890, προς τιμήν του Αγνώστου Οσίου στο χώρο που ανακαλύφθηκαν ο τάφος και τα ιερά λείψανα του Οσίου στα θεμέλια του εν λόγω ναού.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο όλων των μακαριστών προκατόχων του Αρχιερέων που κλέϊσαν και δόξασαν τον θρόνο των Επισκοπών Ιεράς (Ιεράπετρας) και Σητείας και αργότερα Επισκοπής Ιεροσητείας και Ιεράς και Σητείας και Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας και ανέλυσε το «ειρήνη υμίν» που είπε ο εμφανιζόμενος Αναστάς Κύριος στους μαθητές του μετά από οκτώ ημέρες. Η ειρήνη που χαρίζει ο Αναστάς Κύριος σε όλους μας είναι ειρήνη μυστική και χαρισματική, δεν έχει σχέση με την εφήμερη και ψεύτικη ειρήνη των σκοπιμοτήτων που επαγγέλονται οι ηγέτες των Εθνών. Είναι η ειρήνη ως καρπός του Αγίου Πνεύματος και μόνο οι αναγεννημένοι από το Άγιο Πνεύμα άνθρωποι μπορούν να τη βιώσουν και να την μεταδώσουν στους συνανθρώπους τους. Γιαυτό και στην λατρεία της Εκκλησίας μας κυριαρχικό αίτημα είναι η ειρήνη.

Τέλος, ευχήθηκε να ψηλαφήσουμε και εμείς τον Αναστάντα Κύριο και να πειστούμε ότι όντως ηγέρθη και να αναφωνήσουμε μαζί με τον άπιστο μαθητή Θωμά «ο Κύριος μου και ο Θεός μου δόξα σοι».

Παρέστησαν πολλοί πιστοί τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά του covid–19, μεταξύ των οποίων και η Αντιδήμαρχος Ιεράπετρας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.