Μητροπολίτης Σερρών: Συγχωρούμε μεν, αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχνούμε την ιστορία μας

«Λάβρος» ήταν στο κήρυγμά του σήμερα ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας κ. Θεολόγος, κατά τη διάρκεια των θυρανοιξίων του παρεκκλησίου της Ζωοδόχου Πηγής, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Θεολόγου, στην πόλη των Σερρών.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Σερρών αναφέρθηκε στις σχέσεις της χώρας μας με τη γειτονική Τουρκία επισημαίνοντας αρχικά πως και στην πατρίδα μας «πνέουν άνεμοι» παράξενοι και περίεργοι, οι οποίοι θέλουν να απομειώσουν το εθνικοπατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων.

«Τα ζήσαμε τις προηγούμενες δεκαετίες και τώρα για μία ακόμη φορά ανακαλύπτουμε πόσο δίκιο είχαν εκείνοι, οι οποίοι έλεγαν ότι πρέπει να ήμεθα πολύ προσεκτικοί με τους Τούρκους γείτονες, γιατί εκείνοι δεν έχουν ούτε αλλάξει μυαλό, ούτε έχουν τα σχέδιά τους αλλάξει, όσον αφορά και στην πατρίδα μας και στην ευρύτερη περιοχή. Όταν τότε ελέγοντο αυτά από την εκκλησία, η εκκλησία εκατηγορείτο. Τώρα, όμως, αποδεικνύεται ποια είναι η πρόθεσις των Τούρκων γειτόνων,» ανέφερε ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, ο οποίος «καυτηρίασε» και τις δηλώσεις πολιτικών παραγόντων του νομού Σερρών, πως το άνοιγμα των τζαμιών, θα προσελκύσει τουρίστες από τη γειτονική χώρα:
«Αυτοί που τότε μιλούσαν, όχι πολλά χρόνια πριν και εδώ και στην πόλη των Σερρών, οι οποίοι έλεγαν ότι η ανάπτυξη και η πρόοδος θα έρθει από την έλευση των Τούρκων, σαν να χάθηκαν οι άλλοι, ξένοι, Ευρωπαίοι, να δώσουν ανάπτυξη στον τόπο, σαν να μην μπορούμε εμείς οι Σερραίοι να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε ως νομός, έτσι ώστε ο τόπος αυτός να επιστρέψει στην ευμάρεια και την ευημερία, την οποία είχε. Δεν είναι μακριά τα χρόνια που υπήρχαν και εδώ φωνές που έλεγαν για τα τζαμιά ότι πρέπει να ανοίξουν και χίλια άλλα δυο, τα οποία σήμερα αποδεικνύεται πόσο λανθασμένες προσεγγίσεις ήταν, διότι οι Τούρκοι έχουν σχέδια για την Ελλάδα».

Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτας, ο Τούρκος Πρόεδρος μιλάει ακόμα για τα σύνορα της καρδιά τους και πως μέσα σε αυτά τα σύνορα περιλαμβάνονται και η Μακεδονία και η Ελλάδα.

«Δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχνούμε. Συγχωρούμε μεν, αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να ξεχνούμε την ιστορία μας» κατέληξε ο Μητροπολίτης Σερρών & Νιγρίτας κ. Θεολόγος.