Μητροπολίτης Σερρών: Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε μια εξαιρετική ευλογία του Θεού στην Εκκλησία

Με αφορμή τη συμπλήρωση 13 χρόνων από το θάνατο του μακαριστού αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου το πρωί της Κυριακής ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης θεολόγος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ μακαρίας μνήμης και αναπαύσεως της ψυχής.

Ο Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης φανερά συγκινημένος καθώς ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, υπήρξε πνευματικός πατέρας και αδελφός του μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του,τα έργα και τους αγώνες του.

Όπως τόνισε, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε μια εξαιρετική ευλογία του Θεού στην Εκκλησία και την Πατρίδα μας, οι δε πνευματικές του υποθήκες είναι πάντοτε επίκαιρες και διδακτικές, επισημαίνοντας το χρέος που έχουμε σαν Έλληνες και σαν Χριστιανοί.

Στο πλευρό του Μητροπολίτη Σερρών και Νιγρίτης,ένα ακόμη πνευματικό παιδί του μακαριστού αρχιεπισκόπου, ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε και εις Διάκονον Χειροτονία, του ευλαβεστάτου νέου Καρυοφύλλη Κατσαρόλα, ο οποίος μάλιστα είναι και έγγαμος.

Ο νέος Διάκονος στην προσλαλιά του, αναφέρθηκε στην έως τώρα πορεία του ενώ εξέφρασε παράλληλα θερμές ευχαριστίες προς όλα τα πρόσωπα που του στάθηκαν πνευματικά και τον βοήθησαν στην κατά Θεόν πρόοδό του.

Ο Μητροπολίτης Σερρών απηύθυνε λόγους πατρικούς και πνευματικές νουθεσίες στον νεοχειροτονηθέντα, ενώ αναφέρθηκε στην αξία του υπουργήματος της Ιεροσύνης και της θυσιαστικής προσφοράς που θα πρέπει να έχει κατά την διάρκεια της διακονίας του, προτρέποντας τον να αποτελεί πρότυπο κληρικού, να αγαπάει τον Χριστό, την Εκκλησία, και την Πατρίδα μας.

Πηγή: diktyotv.gr