Μητροπολίτης Πέτρας: Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το νόημα της Εορτής των Χριστουγέννων

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου των Αγίων Προπατόρων, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος ιερούργησε στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κρουσταλλένιας στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Στο κήρυγμά του ο κ. Γεράσιμος αναφέρθηκε στην παράξενη εποχή που διανύουμε αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι είμαστε παιδιά μιας προβληματικής γενεάς, γι΄αυτό και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το νόημα της Εορτής των Χριστουγέννων.

“Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η Γέννηση του Χριστού δεν συνάδει ούτε με τα στολισμένα δέντρα, ούτε με τα παραδοσιακά γλυκίσματα, ούτε με τα ρεβεγιόν, ούτε με τις διασκεδάσεις. Η σημασία της Εορτής των Χριστουγέννων είναι να μπορέσουμε να νιώσουμε την έλευση του Χριστού στην ψυχή μας, η καρδιά μας να αρχίσει να πάλλεται από αυτή τη χαρά, από αυτή την προσδοκία, όπως οι Άγγελοι που κατά τη νύχτα της Γεννήσεως του Κυρίου, γεμάτοι χαρά, αναβίβαζαν τα τέκνα Του στους Ουρανούς και τα οδηγούσαν στο νεογέννητο Χριστό, όπως οι Μάγοι εξ Ανατολών οι οποίοι, κατά τους Πατέρες, προσπαθούσαν δύο ολόκληρα χρόνια να βρουν πού εγεννήθη ο Χριστός για να Τον προσκυνήσουν” τόνισε ο Μητροπολίτης Πέτρας.

Ο κ. Γεράσιμος σημείωσε ότι Θα πρέπει να προετοιμαστούμε καταλλήλως για τα Χριστούγεννα, μεριμνώντας πρωτίστως για τον καλλωπισμό πνεύματος και ψυχής, με τη νηστεία, την εξομολόγηση και την Κοινωνία των Αχράντων Μυστηρίων να υποδεχθούμε στην ψυχή μας τον Γεννηθέντα Κύριο.

Προ της απολύσεως ο κ. Γεράσιμος προχείρισε εις Πνευματικόν τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής, Πανοσ. Αρχιμ. Αρσένιο Καστρινάκη και απηύθυνε θερμές ευχές: «Η χάρις του Θεού να σε βοηθάει να αναπαύεις τους ανθρώπους. Αυτό που ζητάει από εσένα ο Χριστός είναι να αγαπάς τους ανθρώπους, να τους κατευθύνεις στην Αλήθεια του Ευαγγελίου Του και να τους νουθετείς βασισμένος στις εμπειρίες των Αγίων και της Εκκλησίας και κατά το Θέλημα του Θεού. Να είσαι άξιος και ο Θεός να σου χαρίζει χρόνους πολλούς ώστε να οδηγείς τους ανθρώπους στον Τεχθέντα διά την ημών σωτηρία Ιησού Χριστό».