Μητροπολίτης Περιστερίου: Με σύμμαχο την Υπεραγία Θεοτόκο να καταφέρουμε να προσκυνήσουμε την Αγία Ανάσταση

Το πρωί της Παρασκευής 16 Απριλίου 2021, ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης, με την παρουσία και την συμμετοχή των κληρικών που διακονούν στα Γραφεία της Μητροπόλεως Περιστερίου, τέλεσε την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, ενώπιον της εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου που κοσμεί και λαμπρύνει το επισκοπικό Μέγαρο.

Ακολούθως το απόγευμα της ίδιας ημέρας, τελέσθηκε σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως, η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου προς τιμήν της Υπεραγίας Θεοτόκου, συμφωνα με τα ορισθέντα από την Κυβέρνηση και την Δ.Ι.Σ. μέτρα για την προστασία από την διασπορά του COVID-19.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Κλήμης χοροστάτησε και μίλησε καταλλήλως στην Ακολουθία του Ακαθίστου, σύμφωνα με το καταρτισθέν υπ΄ αυτού πρόγραμμα, στους ως κάτωθι Ιερούς Ναούς:

Α) στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό “Ευαγγελισμός της Θεοτόκου”,

Β) στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μάσχα,

Γ) στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου – Πολιούχος και

Δ) στο Ιδρυματικό Παρεκκλήσιο των Αγίων Αναργύρων του Ξενώνος Βραχείας Διαμονής ασθενών και συνοδών της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους υγεία, υπομονή και καλή δύναμη, ώστε με σύμμαχο την Υπεραγία Θεοτόκο να καταφέρουμε σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, να αξιωθούμε σε λίγες μέρες να προσκυνήσουμε τον Σταυρό και την Αγία Ανάσταση.