Μητροπολίτης Πατρών: Προσευχόμαστε να οδηγηθούν σε μετάνοια

Κατεκλύσθη από πιστούς ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Πατρών, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024, κατά την Θεία Λειτουργία, με την συμπλήρωση 19 ετών, από την, εις Επίσκοπον, χειροτονία του Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Συλλειτούργησαν με τον Μητροπολίτη Πατρών, οι Αρχιερείς, Μητροπολίτης Κινσάσας κ. Θεοδόσιος και ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Πατρών, χειροτόνησε Πρεσβύτερο, τον Διάκονο Κωνσταντίνο Τσίχλα και προεχείρισε Πνευματικούς τους αδελφούς της Ιεράς Μονής Παναγίας Γηροκομητίσσης Πατρών, Αρχιμ. Ιωακείμ Σταματόπουλο και Ιερόθεο Ανδρουτσόπουλο.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης, μίλησε για το Μυστήριο της Ιεροσύνης, για την πνευματική πατρότητα και το Μυστήριο της Μετανοίας και εμνήσθη του χειροτονήσαντος αυτόν, αλήστου μνήμης Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου και των άλλων Αρχιερέων, ζώντων τε και κεκοιμημένων που συνείργησαν στο θέλημα του Κυρίου, για την εκλογή και χειροτονία του, ως και πάντων των ευεργετών αυτού Κληρικών και Λαικών.

Από τα βάθη της ψυχής του, ο Μητροπολίτης, ευχαρίστησε τον ιερό Κλήρο, τις Μοναστικές Αδελφότητες και τον ευσεβή Πατραϊκό Λαό και τόνισε ιδιαιτέρως την ανάγκη ενότητας του Εκκλησιαστικού Σώματος, ως και την ανάκγη πνευματικών αγώνων, εγρηγόρσεως και πνευματικής αντιστάσεως απέναντι στη λυσσαλέα προσπάθεια αποδομήσεως της κοινωνίας μας και αποψιλώσεώς της από τα ιερά και τα όσια, από τις ηθικές αξίες και παραδόσεις μας.

Επαινώντας δε τον ενθουσιασμό του Λαού κατά την χειροτονία του Πρεσβυτέρου και τις χειροθεσίες των Πνευματικών, ο Μητροπολίτης, είπε χαρακτηριστικά: «Μπράβο σας. Έτσι πρέπει, να έχουμε ζωντάνια και ενθουσιασμό. Να μη χάσουμε το πύρωμα της καρδιάς μας… Να υπερασπιζόμαστε τα ιερά και όσια της Πίστεως και της Πατρίδας. Βλέπετε ότι η κοινωνία μας οδηγείται στον κατήφορο, στον γκρεμό. Κατέπεσαν τα ήθη και η ηθική…». Στη συνέχεια, σε σχέση με τα τελευταία γεγονότα, ανέφερε: «…Δεν θα τους κάνω τη χάρη να πω περισσότερα σήμερα. Τους παραδίδομε στην κρίση του Θεού. Τους παραδίδομε εις χείρας Θεού ζώντος. Και παρακαλούμε τον Κύριο, να τους οδηγήσει εις μετάνοιαν και να τους συνετίσει, ώστε να βουλεύονται αγαθά υπέρ του Λαού…».