Μητροπολίτης Πατρών: Είμαστε δίπλα στο πλευρό των πληγέντων, με ό,τι χρειαστεί

Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές χθες στην ευρύτερη περιοχή της Αχαϊας εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος.

Ο Μητροπολίτης κάνει λόγο για τεράστια οικολογική καταστροφή, ενώ προσθέτει ότι “είμαστε κοντά στους αδελφούς μας οι οποίοι υπέστησαν καταστροφές από τις φωτιές και τους στηρίζομε με την προσευχή μας και με ό,τι άλλο χρειαστεί”.

Ευχαρίστησε δε τους πυροσβέστες, οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους έπεσαν στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, ενώ τόνισε πως “είναι όντως ήρωες. Ό,τι να πούμε είναι λίγο”.

“Όσο για τους εμπρηστές, ας αποδώσει Κύριος ο Θεός κατά τα βδελυρά αυτών έργα”, τόνισε.

Διαβάστε το μήνυμα του Μητροπολίτη Πατρών

Εκφράζομε την βαθυτάτη λύπη μας και τον αποτροπιασμό μας για τις καταστροφές από τις πυρκαγιές που χέρια ασυνείδητων δυστυχώς έβαλαν στην περιοχή της Αχαίας. Προχθές στο Σούλι-Ελεκίστρα-Ριγανόκαμπο-Καρυά και στην περιοχή της Τριταίας (Δροσιά και Πτέρη) και σήμερα προς την περιοχή της Αιγιάλειας, όπου χωριά μας και περιουσίες έχουν παραδοθεί στην πύρινη λαίλαπα.

Σπίτια κατεστράφησαν και ζωές κινδύνευσαν. Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια.

Από την πρώτη στιγμή βρεθήκαμε κοντά στους εμπεριστάτους αδελφούς μας και δώσαμε τις απαραίτητες οδηγίες στους Ιερείς των Ενοριών για τα κατ’ αυτούς.

Επίσης για τα Μυστήρια Γάμων και Βαπτίσεων τα οποία ήσαν προγραμματισμένα για το Σάββατο 31.7.2021, δώσαμε οδηγίες, ώστε να τελεστούν σε άλλους Ιερούς Ναούς της πόλεως των Πατρών.

Είμαστε κοντά στους αδελφούς μας οι οποίοι υπέστησαν καταστροφές από τις φωτιές και τους στηρίζομε με την προσευχή μας και με ό,τι άλλο χρειαστεί.

Ευχαριστούμε τους άνδρες της Πυροσβεστικής από τα ανώτατα κλιμάκια, έως όλους τους αγωνιστές πυροσβέστες οι οποίοι με κίνδυνο της ζωής τους έπεσαν στην μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, από ξηράς και αέρος.

Είναι όντως ήρωες. Ό,τι να πούμε είναι λίγο.

Επίσης και την Ελληνική Αστυνομία ευχαριστούμε για την μεγάλη προσφορά της στο θέμα της κατασβέσεως των πύρινων μετώπων.

Στους κατοίκους των περιοχών που αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για την κατάσβεση της φωτιάς, παρέχομε την πατρική μας ευλογία και διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε κοντά τους με όλη την δύναμη της ψυχής μας.

Ευχαριστίες θερμές στους Δημάρχους, Πατρέων, Ερυμάνθου και Αιγίου.

Τέλος, εκφράζομε την αγάπη μας και την συμπαράστασή μας προς τους αγωνιστές Ιερείς των χωριών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και τους ευχαριστούμε για ό,τι έκαναν, ώστε να βοηθήσουν τους Ενορίτες τους. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδίας. Ο Θεός να ευλογεί όλους και να μην επιτρέψει να έχουμε τέτοια περιστατικά και στη συνέχεια.

Όσο για τους εμπρηστές, ας αποδώσει Κύριος ο Θεός κατά τα βδελυρά αυτών έργα”.