Μητροπολίτης Πάφου: Ψεύδη και κακοήθειες τα περί άρνησής μου για την ταφή αλλόθρησκων

philenews.com

Διαψεύδει ο Μητροπολίτης Πάφου όσα είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη φερόμενη άρνησή του για την ταφή αλλόθρησκων.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη, δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας ανέφερε ότι ο Μητροπολίτης Πάφου έχει απαγορεύσει στους ιερείς της Μητρόπολης να ενταφιάζονται στα κοιμητήρια μουσουλμάνοι και άλλοι αλλόθρησκοι.

“Είναι ψεύδη και κακοήθειες”, αναφέρει χαρακτηριστικά, και τονίζει ότι θα κινηθεί νομικά και θα ληφθούν δικαστικά μέτρα εναντίον της εφημερίδας.

Διαβάστε την ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πάφου κ. Τυχικού

Όλα όσα αναγράφονται στην δημοσίευση του Σάββατου 24 Ιουνίου 2023 στην εφημερίδα Φιλελεύθερος αναφορικά με την δήθεν άρνηση μου ως Μητροπολίτη για την ταφή αλλόθρησκων, και στην απαγόρευση των Ιερέων της Μητρόπολης Πάφου να ενταφιάζονται στα κοιμητήρια μουσουλμάνοι και άλλοι αλλόθρησκοι καθώς και όσα άλλα αναφέρονται στο συγκεκριμένο ανώνυμο άρθρο είναι παντελώς ψεύδη και κακοήθειες.

Παντελώς όλα προέρχονται από κύκλους οι οποίοι μοναδικό σκοπό έχουν να πλήξουν το πρόσωπο μου ως Μητροπολίτη Πάφου μέσω σκευωρίας και ανύπαρκτων ειδήσεων.

Για το θέμα αυτό έχω αναθέσει στους δικηγόρους μου για να λάβουν τα δέοντα δικαστικά μέτρα εναντίον της εφημερίδας Φιλελεύθερος και/ή οποιασδήποτε άλλης εφημερίδας η οποία αναδημοσίευσε το εν λόγω κακοήθη και ψευδή δημοσίευμα καθώς και σε όσους ανήκουν στους κύκλους που προσπαθούν να με πλήξουν. Όλα αυτά έχουν αλλότριες προθέσεις.