Μητροπολίτης Πάφου: Οι εκλογές θα γίνουν στις 18 Δεκεμβρίου και αυτό δεν αλλάζει

philenews.com

Με τον χρόνο να μετρά αντίστροφα για τις εκλογές που θα αναδείξουν το τριπρόσωπο, συνήλθε το πρωί η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας Κύπρου που εξέτασε ζητήματα που αφορούν την εκλογική διαδικασία.

Mεταξύ άλλων εξετάστηκε εισήγηση από Συνοδικούς για αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των αρχιεπισκοπικών εκλογών, ωστόσο η ημερομηνία που θα γίνουν οι εκλογές παραμένει η 18η Δεκεμβρίου.

Ο Μητροπολίτης Πάφου κ. Γεώργιος, ως τοποτηρητής του θρόνου ανακοίνωσε τις αποφάσεις που πάρθηκαν.

Μεταξύ των αποφάσεων της Ιεράς Συνόδου, είναι ότι δεν θα γίνουν δεκτές αιτήσεις για εγγραφή στους Καταλόγους αλλοδαπών που ζουν στην Κύπρο για λόγους χρονοδιαγραμμάτων. «Οι εκλογές θα γίνουν στις 18 Δεκεμβρίου και αυτό δεν αλλάζει» είπε ο Μητροπολίτης Πάφου.

Ερωτηθείς πότε θα συνέλθει η Ιερά Σύνοδος μετά την εκλογική διαδικασία για ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου, ο Μητροπολίτης Πάφου, υπέδειξε ότι πιθανότερο είναι να γίνουν μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Στη Σύνοδο ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος που νοσεί με covid εκπροσωπήθηκε, ενώ απουσίαζε ο Μητρόπολίτης Ταμασού και Ορεινής ο οποίος μετέβη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Πηγή: cyprustimes.com