Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: Όποιος παπάς μας δημιουργεί ενοχές, να φεύγουμε μακριά (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συζήτηση είχε χθες το βράδυ ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας Γαβριήλ, με τον γνωστό influencer Βαγγέλη Νάκη, για το πώς βλέπουν οι νέοι την Εκκλησία.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της σειράς βίντεο που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ο Μητροπολίτης με τους νέους, με τον τίτλο “Τι είναι Εκκλησία”, στα οποία ο Μητροπολίτης Γαβριήλ μιλά με νέους και απαντά στις ερωτήσεις τους σε μικρά video clip, κάθε Τρίτη και Πέμπτη στις 10.

Στη συνάντηση με τον Βαγγέλη Νάκη, ο Μητροπολίτης παραδέχθηκε πως η Εκκλησία είναι πιο αργή στις αντιδράσεις της από όσο θα θέλαμε, είναι αργή στο να πάρει αποφάσεις.

Στο θέμα της συμπεριφοράς ορισμένων κληρικών οι οποίοι είναι όχι μόνο αρνητές του εμβολίου αλλά και δημιουργούν τις προϋποθέσεις οι άνθρωποι να αισθανθούν απέναντι στον Θεό ενοχή, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας είναι κατηγορηματικός:

“Όποιος παπάς μας δημιουργεί ενοχές, να φεύγουμε μακριά. Έχω κουραστεί να ακούω ανθρώπους να αισθάνονται ότι η σχέση τους με τον Θεό είναι ενοχική. Είναι δυνατόν; Ο Χριστός ήρθε στον κόσμο και σταυρώθηκε για τον κάθε αμαρτωλό”.

Ο κ. Γαβριήλ τόνισε χαρακτηριστικά πως “όταν πρώτος μαζί με τον Θεό στον παράδεισο μπαίνει ο ληστής, εγώ πώς να πω κάτι διαφορετικό;. Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να πει ο ληστής, “συγχώρεσε με για ό,τι έχω κάνει και πάρε με κοντά σου.

Όταν υπάρχουν κληρικοί οι οποίοι δημιουργούν αυτές τις ενοχές στους ανθρώπους, μακριά. Αυτοί δεν μπορούν να μιλήσουν για τον Χριστό, αυτοί μιλούν για τον δικό τους Θεό. Και αυτό είναι επικίνδυνο”.