Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: Είμαστε πρόθυμοι ή ράθυμοι…;

Στην παραβολή των Ταλάντων αναφέρθηκε στο σημερινό κύρηγμά του ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ, για την δύναμη εκείνη του ανθρώπου που προσπαθεί να διαχειριστεί τα χαρίσματα με τα οποία τον προίκισε ο θεός αλλά και την ποικιλία των χαρισμάτων τα οποία υπάρχουν μέσα στην εκκλησία, επισημαίνοντας ότι “ο καθένας τα ελαβε σύμφωνα με την δύναμη την οποία είχε για να τα διαχειριστεί”.

“Αυτή η ποικιλία των χαρισμάτων, η οποία με Σοφία και διάκριση προσφέρεται από το θεό, γίνεται για να μπορέσει ο άνθρωπος να αντιληφθεί την κλήση την οποία να έχει απέναντι στο θεό και ταυτόχρονα την στοχοθέτηση στη ζωή του για να μπορέσει να διαχειριστεί τα χαρίσματα αυτά.

Τα οποία χαρίσματα όταν προσφέρονται στον άνθρωπο, όπως κι αυτά έρθουν, θα πρέπει να γνωρίζει ότι πρέπει να τα καλλιεργεί, για να μπορέσει να τα αντιπροσφέρει στην κοινωνία, μέσα στην οικουμένη, με έναν τρόπο δοτικό και να ανήκουν σε όλους, κάτι το οποίο στην εκκλησία μας πρυτανεύει, ώστε να αντιληφθούμε οι άνθρωποι ότι στην εκκλησία προσφέρουμε τα χαρίσματα μας τα εκκλησιοστικοποιούμε, ενώπιον της Αγίας Τραπέζης και αυτά δεν μένουν πλέον δικά μας, αλλά επιστρέφονται στην κοινότητα, σε αυτούς οι οποίοι είναι το σώμα της εκκλησίας” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβριήλ.

Μέσα από την παραβολή των ταλάντων ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας τόνισε ότι; “Αυτή η επιστροφή των χαρισμάτων στην κοινότητα, όπου γίνεται μέσα από την εκκλησία, αποτελεί τον πλέον δημοκρατικό χώρο, τον πλέον ξεκάθαρο χώρο αγάπης και προσφοράς, ο οποίος θέλει τα χαρίσματα καθένος εξ΄ημών, να τα μοιραζόμαστε όλοι μας, για να μην υπάρχει εγωισμός. Έτσι μπορούμε να αντιληφθούμε ότι οτιδήποτε έχουμε ανήκει σε όλους γιατί το προσέφερε ο Χριστός. Του θεού είναι το δώρο και με τους ανθρώπους πρέπει να το μοιραζόμαστε”.