Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: Αν δεν ευχαριστήσουμε τον Θεό δεν θα μπορέσουμε να ευχαριστήσουμε και τους συνανθρώπους μας

Να ευχαριστήσουμε τον Θεό για να μπορέσουμε να ευχαριστήσουμε τους συνανθρώπους, μας προέτρεψε, στο σημερινό κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας κ. Γαβριήλ.

“Αυτό που σήμερα δηλώνει το ευαγγέλιο είναι την ανάγκη την οποία έχει ο άνθρωπος, κυρίως για να αποκατασταθεί στην υγεία του, την ανάγκη την οποία έχει για να αντιληφθεί ότι μόνο ο θεός είναι εκείνος ο οποίος μπορεί να τον θεραπεύσει, αλλά ταυτόχρονα και την αδυναμία την οποία έχει ο άνθρωπος να αντιληφθεί ότι απέναντι στον ευεργέτη του πρέπει να είναι ευγνώμων και να εκφράζει τη μεγάλη αρετή της της ευγνωμοσύνης. Ζούμε σε μια εποχή που δυστυχώς οι άνθρωποι δεν έχουμε μάθει ούτε ευχαριστώ να λέμε, ούτε να αποδίδουμε στο Θεό αυτά τα οποία πρέπουν σε Εκείνον. Τα πάντα ξεκινούν από Αυτόν, Εκείνος επιτρέπει να γίνονται τα πάντα στη ζωή μας και εμείς έχουμε χρέος και υποχρέωση να απευθυνόμαστε ευεργετικά απέναντι στο Θεό” ανέφερεσε μεταξύ άλλων ο κ. Γαβριήλ.

Μέσα από την παραβολή των δέκα λεπρών ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας τόνισε ότι: “Η ανθρώπινη φύση είναι εκείνη που δεν δίνει στον άνθρωπο την δυνατότητα να αντιληφθεί το ποσό πρέπει να ευγνωμονεί τον Θεό. Και αυτή η αδυναμία του ανθρώπου έρχεται να στερήσει την επικοινωνία του με τον Θεό και να άλατα στήσει τον άνθρωπο, πρόσωπο το οποίο ούτε ξέρει που πορεύεται, αλλά ούτε και ποιος είναι ο προσανατολισμός του”.