Μητροπολίτης Νέας Ιερσέης εξελέγη ο Επίσκοπος Μήδειας Απόστολος

Συνήλθε χθες, 24 Ιουλίου 2023, η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και εξέλεξε ως Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης τον Επίσκοπο Μήδειας κ. Απόστολο.

Μετά από αυτή την απόφαση, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος μοιράστηκε τις ακόλουθες σκέψεις:

«Με βαθιά χαρά, απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια στον Σεβασμιώτατο Απόστολο για την εκλογή του σε Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης. Προσεύχομαι ο Κύριός μας να του χαρίσει σοφία και άφθονες ευλογίες καθώς αναλαμβάνει τα ιερά καθήκοντα που του αναθέτει η Εκκλησία μας.

Ο Μητροπολίτης έχει υπηρετήσει με αφοσίωση την Αρχιεπισκοπή μας ως ιερέας στη Μητρόπολη Βοστώνης και στην Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια, ως Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου, ως Αρχιγραμματέας της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και ως πιστός και ικανός θεματοφύλακας των λειτουργικών και ποιμαντικών ευθυνών της Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης τα τελευταία χρόνια.

Έχω ακλόνητη πεποίθηση ότι τα πνευματικά του χαρίσματα και η αποκτηθείσα εμπειρία και γνώση του θα καθοδηγήσουν τη διακονία του στην καρποφόρα και στοργική διακονία των ελληνορθόδοξων ενοριών μας στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιερσέης».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής συνέχισε: «Είμαστε βαθιά ευγνώμονες στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και στην Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Η απόφασή τους φωτίζει μια πορεία ανανέωσης καθώς συνεχίζουμε να οικοδομούμε μια Αρχιεπισκοπή που είναι όλο και πιο ενωμένη, ενδυναμωμένη και αφοσιωμένη στην εκπλήρωση της ιερής αποστολής της».

Πλησιάζει η ημερομηνία της ενθρόνισης του Μητροπολίτη.

Εν τω μεταξύ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ανακοίνωσε ότι ο Μητροπολίτης κ. Απόστολος έχει προσκληθεί να συμμετάσχει ως μέλος της Αγίας και Ιεράς Συνόδου για ένα έτος, αρχής γενομένης από την έναρξη της επόμενης συνοδικής περιόδου την 1η Σεπτεμβρίου 2023. Σε ειδική Εγκύκλιο, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος προτρέπει τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιερσέης να μνημονεύουν τον Μητροπολίτη κ. Απόστολο ως κανονικό ιεράρχη, αρχής γενομένης από σήμερα.