Μητροπολίτης Νεαπόλεως: Μέσα από τους στίχους των Χαιρετισμών ξαναζωντανεύει η ελπίδα

Στην Ακολουθία της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Σίνδο, την Παρασκευή 2 Απριλίου 2021, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας.

Ο Σεβασμιώτατος, στο κήρυγμά του, επεσήμανε με γλαφυρότητα ότι «μέσα από τους ωραιότατους στίχους των Χαιρετισμών αναπλάθεται η σκηνή του Ευαγγελισμού και ξαναζωντανεύει η ελπίδα.

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης αναλύοντας τον στίχο «Νέαν έδειξεν κτίσιν..» ανακάλεσε τις στιγμές της δημιουργίας του κόσμου, καθώς και την απόφαση του Θεού να τοποθετήσει τον άνθρωπο σε αυτόν ως διαχειριστή και φύλακα.

Ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε ακόμα στην παρουσία του νέου Αδάμ, του Χριστού, ο οποίος από μανική αγάπη προς τον άνθρωπο, σαρκώθηκε, για να συναντήσει τον άνθρωπο και να τού χαρίσει την ποθητή πατρίδα!».

Την Κυριακή 4 Απριλίου ο κ.Βαρνάβας θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό του Αγίου Ελευθερίου στη Σταυρούπολη. Η Αρχιερατική Θεια Λειτουργία θα μεταδοθεί ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι της Μητρόπολης.