Μητροπολίτης Νεαπόλεως: Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής συνδέεται άρρηκτα με τη γιορτή του Πάσχα

Στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής στους Αμπελόκηπους ιερούργησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021.

«Η γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής συνδέεται άρρηκτα με τη γιορτή του Πάσχα, είπε ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, και διηγήθηκε πολύ γλαφυρά το θαύμα με τον βυζαντινό αξιωματούχο και μετέπειτα αυτοκράτορα Λέοντα και τον τυφλό οδοιπόρο: η νίψη στο νερό του αγιάσματος επέφερε την ίαση και πιστοποίησε την ευεργετική παρουσία της Θεομητορικής χάριτος στο αγίασμα που έμεινε στην ιστορία ως το αγίασμα της Μονής του Μπαλουκλή.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος υπενθύμισε πατρικά: «Στα γεωγραφικά όρια της Εκκλησίας ο Επίσκοπος θα δώσει λόγο στο Θεό για το ποίμνιό του, για τούτο το λόγο σε Εκείνον οφείλετε εμπιστοσύνη και υπακοή και όχι σε φωνές αλλότριες παραπλανητικές, που χρησιμοποιούν ως άμβωνα το διαδίκτυο και σπέρνουν ζιζάνια διάσπασης».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε τον μαθητή της Γ΄ Λυκείου Βαγγέλη Κούτλα, γιο του π. Βασιλείου Κούτλα και τον μαθητή της Α ΄Λυκείου Σωκράτη Ιωακειμίδη, γιο του επιτρόπου του Ναού, σε αναγνώστες, ενώ το εκκλησίασμα επιδοκίμαζε φωνάζοντας «άξιοι»!!

Παρών ήταν ο Δήμαρχος Μενεμένης -Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο βουλευτής κ. Στράτος Σιμόπουλος.