Μητροπολίτης Νεαπόλεως: Δεν είχα έρθει σε επαφή με τον διάκο, βρίσκεται σε καραντίνα

Δεν τον είχα δει τον Διάκονο επί 17 μέρες ήταν σε καραντίνα», δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη στον «Εθνικό Κήρυκα» ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας, μετά την ανίχνευση του στελέχους της νοτιο-αφρικάνικης μετάλλαξης του κορωνοϊού.

Όπως είπε ο κ. Βαρνάβας, ο διάκονος είχε περάσει τον ιό τον μήνα Νοέμβριο. Εμφανίστηκε να είναι και πάλι θετικός στον ιό, ενώ είχε αντισώματα.

Ο Σεβασμιότατος πρόσθεσε πως «απέχει περίπου 17 μέρες, είναι σε καραντίνα, δεν σκόρπισε δηλαδή τον ιό δεν έχομε διασπορά όπως λέγεται, αλλά τώρα τα δείγματα πήγαν στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα και σήμερα ο ΕΟΔΥ είπε ότι αυτό είναι μεταλλαγμένος ιός».

Στην ερώτηση πώς έγινε αυτό, πώς μολύνθηκε από τον μεταλλαγμένο ιό, ο Μητροπολίτης Βαρνάβας είπε, «δεν το ξέρουμε ακόμα αυτό, δεν έχει απαντηθεί. Είπαν μήπως από τα παιδιά του που είναι στον Παιδικό Σταθμό, διάφορα πράγματα, αλλά απάντηση ακόμα δεν υπάρχει».

Όταν ερωτήθηκε πως αισθάνεται ο Διάκονος, ο Μητροπολίτης είπε, πως, «είναι πάρα πολύ καλά, ασυμπτωματικός θα λέγαμε, έχει συμπληρώσει τον κύκλο των 17 ημερών σε καραντίνα, και οι οικείοι του στο σπίτι αισθάνονται καλά, αλλά έγινε αυτή η αναστάτωση διότι τώρα απαντήθηκε ότι το τεστ που εστάλη στον ΕΟΔΥ στην Αθήνα τελικά ήταν μετάλλαξη ενός στελέχους του ιού».