Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Κανένας Ναός και καμιά Μονή να μη γίνει αιτία διάδοσης του ιού

Την Κυριακή 23 Μαίου, του Παραλύτου, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος λειτούργησε στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας ευχαρίστησε τον νέο Εφημέριο της Βομβοκούς που εξυπηρετεί και την Ιερά Μονή π. Κωνσταντίνο Βακάλογλου και μάλιστα κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Ευχαρίστησε επίσης την Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Ειρήνη Μοναχή, όλες τις Μοναχές και τους προσκυνητές της Μονής, αλλά και όλους τους Κληρικούς και τους πιστούς της Ιεράς Μητροπόλεώς, που τήρησαν επακριβώς και με θυσίες τις εντολές της Ιεράς Συνόδου και τις οδηγίες της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ώστε όλο αυτό το διάστημα κανένας Ιερός Ναός και καμμιά Ιερά Μονή της Μητροπόλεώς να μη γίνη αιτία διάδοσης του ιού και να προφυλαχθούν και οι Ιερείς και το προσωπικό των Ιερών Ναών αλλά και οι πιστοί από την ασθένεια.

Με την ευκαιρία αυτή, η Ιερά Μητρόπολη εκφράζει την λύπη της για τα κρούσματα κορωνοιού που σημειώθηκαν στην Μονή Μεταμορφώσεως της Σκάλας, και τα οποία ανακοινώθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση, και εύχεται όλα τα μέλη της Μονής και οι πιστοί που τυχόν μολύνθηκαν να βρούν γρήγορα την υγεία τους πάλι.

Επί πλέον, η Ιερά Μητρόπολη εκφράζει την βαθυτάτη λύπη της, γιατί την Μονή Μεταμορφώσεως έχει μολύνει εδώ και πολλά χρόνια ένας άλλος αντιεκκλησιαστικός ιός, αυτός της ανταρσίας και της αυτονόμησης, που εκφράζεται ως ανυπακοή, αντίδραση και πολεμική ενάντια στην Εκκλησία, στην πραγματικότητα ως νοοτροπία παραεκκλησιαστικής οργάνωσης που αντί για πιστούς δημιουργεί οπαδούς.

Υπενθυμίζεται ότι στην Μονή Μεταμορφώσεως τελούνται άκυρα και ανυπόστατα «μυστήρια» από καθηρημένο μοναχό και από ακοινώνητους Ιερείς και δεν υφίσταται νόμιμη εκπροσώπηση και διοίκηση.

Πάντως, αυτός ο δεύτερος ιός προκαλεί και την άρνηση της πραγματικότητας και την άρνηση της υπαρκτής ασθένειας και την άρνηση υπακοής στα υγιειονομικά μέτρα που θεσπίζει η Πολιτεία, με όλα τα αποτελέσματα.

Από το δεύτερο αυτό ιο χρειάζεται κυρίως να θεραπευτούν τα μέλη της Μονής Μεταμορφώσεως Σκάλας Ναυπάκτου.