Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Μπαίνουν στα χωράφια της Εκκλησίας λέγοντας τι είναι αμαρτία και τι όχι (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος έδωσε συνέντευξη στο IONIAN channel και τον δημοσιογράφο κ. Γιάννη Κοργιαλά για το θέμα του νομοσχεδίου για τον «πολιτικό γάμο και τεκνοθεσία των ομοφυλοφίλων».

Στη συνέντευξή του, ο Μητροπολίτης αναρωτιέται πόσα παιδιά υπάρχουν άραγε στα ορφανοτροφεία να υιοθετήσουν οι άνθρωποι. Έτσι, συμπεραίνει ότι οι οικογένειες ομοφύλων ζευγαριών έχουν στον νου τους την παρένθετη κύηση που ήδη υφίσταται ως νόμος από το 2022 για τα ετερόφυλα ζευγάρια. Υπενθυμίζει ότι το 2014 δόθηκε η δυνατότητα σε πολίτες από άλλα κράτη να έρχονται στην Ελλάδα και να τους ικανοποιούν το αίτημα για παρένθεση κύηση. Θα χρησιμοποιηθεί, πιστεύει, άρα, αυτή η δυνατότητα και στην Ελλάδα, που θα μετατρέψει τις γυναίκες σε “παιδοποιητική μηχανή” και ταυτόχρονα αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε εμπορία βρεφών.

Σε άλλο σημείο, η Εκκλησία, προσθέτει, ενδιαφέρεται για το ιδεολογικό και ανθρωπολογικό υπόβαθρο των αναγκών των ανθρώπων της σημερινής κοινωνίας. “Αυτό είναι το μείζον πρόβλημα; Γιατί αυτή η μεγάλη προσπάθεια και ο ζήλος;” αναρωτιέται. Θεωρεί ότι το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και του δημογραφικού είναι πιο σημαντικά ζητήματα και ότι εκεί θα έπρεπε να δοθεί προτεραιότητα.

Επιπλέον, τονίζει ότι η Εκκλησία συνεργάζεται με την πολιτεία για μείζονος σημασίας ζητήματα, κυρίως για θέματα οικογένειας και γάμου. Ωστόσο, αναφέρει ότι σε αυτήν την περίπτωση δεν υπήρξε ουδεμία συνεργασία. Σε αυτό το σημείο, εξέφρασε προσωπικό παράπονο ότι κατά την οικονομική κρίση η πολιτεία ζητούσε βοήθεια από την Εκκλησία επί δέκα χρόνια, αλλά και σε άλλα προβλήματα, όπως τους σεισμούς στην Τουρκία. “Η Εκκλησία δίνει νόημα ζωής” και “βλέπουμε ότι οι πολύτεκνοι άνθρωποι είναι άνθρωποι της Εκκλησίας”, αναφέρει.

Τέλος, ζητάει η κάθε κυβέρνηση να μη χρησιμοποιεί την εκκλησία όταν την έχει ανάγκη και να μην τη συμβουλεύονται όταν περνούν αντιευαγγελικοί και αντιχριστιανικοί νόμοι. Υπενθυμίζει εξάλλου ότι στη Βουλή γίνεται, από τη μία, Αγιασμός, αλλά, μετά λένε ότι “δεν σας χρειαζόμαστε”. Τονίζει ότι “φυσικά και η πολιτεία πρέπει να νομοθετεί για πράγματα που δεν συμφωνούμε”, όπως πόλεμοι, εξοπλισμοί. Ωστόσο, ξεκαθαρίζει ότι για θέματα οικογένειας που είναι “και δικό μας έργο χρειάζεται συνεργασία” και να μην “μιλούν υποτιμητικά” λέγοντας ότι η ομοφυλοφιλία δεν είναι αμαρτία. “Μπαίνουν στα χωράφια της Εκκλησίας για να μας πουν τι είναι και τι όχι αμαρτία”, προσθέτει.