Μητροπολίτης Μάνης: Οι ύψιστες αξίες για τους Έλληνες, παραμένουν η πίστη στον Θεό και η αγάπη προς την πατρίδα

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ μετέβη στην Καρδαμύλη και έλαβε μέρος στις εκεί επετειακές εκδηλώσεις της 15ης Μαρτίου 1821 που διοργάνωσε ο Δήμος Δυτικής Μάνης με μέριμνα του Δημάρχου κ. Δημ. Γιαννημάρα.

Στην κωμόπολη αυτή και στα πυργόσπιτα των Μούρτζινων – Τρουπάκηδων, οι οπλαρχηγοί – ήρωες Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Παναγιώτης Τρουπάκης, Παπαφλέσσας και Νικηταράς συμφώνησαν να πολεμήσουν κατά των Τούρκων, να ελευθερώσουν την Καλαμάτα και να παραδώσουν στις επόμενες γενιές μία ελεύθερη πατρίδα.

Ο Σεβ. στο «Ηρώο της Σημαίας» τέλεσε Τρισάγιο για τους ήρωες του 1821, παρακολούθησε την ομιλία – πανηγυρικό της ημέρας από τον καθηγητή της Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Παν/μίου Πελοποννήσου κ. Αθαν. Χρήστου ως και την αναπαράσταση της ιστορικής απόφασης των Καπεταναίων και τους παραδοσιακούς χορούς και μετά το πέρας της όλης εκδήλωσης, δήλωσε:

«Οι ύψιστες αξίες για μας τους Έλληνες, όπως πίστευαν και οι ένδοξοι πρόγονοί μας, θα παραμένουν αδιάπτωτες και ιδιαίτερα σήμερα στους δύσκολους καιρούς μας. Οι αξίες αυτές είναι: Η πίστη στον Θεό και η αγάπη προς την πατρίδα μας».

Στην εκδήλωση παρέστη ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Καλογήρου, ο Βουλευτής Μεσσηνίας κ. Χρυσομάλλης, ως εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, οι Δήμαρχοι Δυτ. Μάνης κ. Γιαννημάρας, Αν. Μάνης κ. Ανδρεάκος και Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος, ο Υποδιοικητής της 120 ΠΕ Καλαμάτας, Σμήναρχος κ. Κρόκος, ο Ταξίαρχος (ΠΖ) κ. Ζαφειρόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Μεσσηνίας, Ταξίαρχος κ. Αξιοτόπουλος και ο Διοικητής Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, Αντιπλοίαρχος (Π.Ν.) κ. Γιαννουδάκης.