Μητροπολίτης Μάνης: Να αγαπάτε το σχολείο σας και πάντοτε να προσεύχεσθε

Τον Αγιασμό με την ευκαιρία της ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς τέλεσε σήμερα, Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021 ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καρδαμύλης, παρουσία αντιπροσωπείας μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και εκπροσώπων των τοπικών αρχών.

Σε όλα τα σχολεία της Ιεράς Μητρόπολης Μάνης μετά την τέλεση του Αγιασμού αναγνώστηκε το κάτωθι μήνυμα του Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’:

Αγαπητά μου παιδιά,

Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει και επιστρέφετε πάλι στο Σχολείο, στις τάξεις σας. Βλέπετε πάλιν από κοντά τους δασκάλους και καθηγητές σας. Χαίρεστε με τις παρέες σας, τους συμμαθητές και συμμαθήτριες σας.

Εδώ έρχεσθε για να μαθαίνετε γράμματα, ν’ αποκτάτε κάθε μέρα την απαραίτητη γνώση. Ένας σοφός της αρχαίας Ελλάδος ο Πυθαγόρας έλεγε: «Η παιδεία ομοιάζει με χρυσό στεφάνι» και ένας άγιος των νεωτέρων χρόνων, ο εθναπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός παρότρυνε: «Καλύτερα,αδελφέ μου, να έχεις ελληνικό σχολείο, παρά βρύσες και ποτάμια».

Σας συμβουλεύω, λοιπόν, ν’ αγαπάτε το σχολείο σας, να τιμάτε τους γονείς σας, να ακούτε τους διδάσκοντές σας, να μη μαλώνετε μεταξύ σας, να σέβεται το ένα παιδί το άλλο και πάντοτε να προσεύχεσθε στο Θεό Πατέρα μας για την υγεία, βοήθεια και φώτισή σας.