Μητροπολίτης Λαρίσης στο Orthodox Times για Τέμπη: Δεν υπάρχουν λόγια, μόνο να τους αφήνουμε να κλάψουν πάνω στο ράσο μας

© Χρήστος Μπόνης / Εκκλησία της Ελλάδας

Για τον βουβό πόνο των συγγενών -και ιδιαίτερα των γονέων- των θυμάτων από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, μίλησε στο orthodoxtimes.gr ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος.

Αναφερόμενος στο τραγικό δυστύχημα που έχει συγκλονίσει ολόκληρη τη χώρα, ο Μητροπολίτης Λαρίσης δήλωσε ότι αυτό που περνάνε αυτοί οι άνθρωποι, είναι δύσκολο να το αποτυπώσουν τα λόγια.

“Δεν υπάρχουν λόγια, δεν μπορούμε να το αποτυπώσουμε. Αυτό που κάνουμε περισσότερο είναι ότι αφήνουμε αυτούς τους ανθρώπους (σ.σ. τους γονείς των θυμάτων) να κλάψουν πάνω στο ράσο μας, αυτό κάνουμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά στο orthodoxtimes.gr.

Όπως τόνισε ο κ. Ιερώνυμος οι γονείς των θυμάτων έρχονται και ρωτάνε “γιατί”, χωρίς να περιμένουν απάντηση.

“Έχουν έναν πόνο που θέλουν να τον μοιραστούν, δεν μπορεί να υπάρξει λογική συνδιαλλαγή σε ένα τέτοιο γεγονός. Εμείς προσπαθούμε να απαλύνουμε τον πόνο τους, να δείξουμε ότι είμαστε εκεί. Ότι είναι κάποιος εκεί να τους ακούσει, να τους στηρίξει, ότι είναι δίπλα τους”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Λαρίσης.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η στήριξη αυτή είναι ποικιλότροπη. “Η Μητρόπολη από την πρώτη στιγμή βρέθηκε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους. Έκλεισε δωμάτια για να μείνουν συγγενείς των θυμάτων, μοίρασε νερό και χυμούς σε όσους βρισκόταν στον τόπο της τραγωδίας.

Μπορεί να φαίνονται μικρά πράγματα, αλλά είναι ουσιαστικά, και εκείνη την ώρα είναι σημαντικά. Διότι δείχνουν ότι κάποιος σε σκέφτεται, έχεις κάπου να στηριχθείς”, σημείωσε ο Μητροπολίτης.

Σήμερα εξάλλου, με την ευλογία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, συμμετέχουσα στο πένθος που έχει συγκλονίσει όλο τον κόσμο, τέλεσε στο σημείο του δυστυχήματος τρισάγιο, για την ανάπαυση των ψυχών των βιαίως κεκοιμημένων αδελφών μας.

Το τρισάγιο τέλεσαν ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, με τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου και Ελασσώνος κ.Χαρίτωνος.