Μητροπολίτης Κορίνθου: Πολύ περισσότερο χριστιανός αυτός που κάνει το εμβόλιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Από την εκπομπή ΕΡΤ Σαββατοκύριακο, ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος στέλνει το δικό του ηχηρό μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού και σχολιάζει τις φωνές των αρνητών ιερέων που, όπως λέει χαρακτηριστικά, δεν βουτούν τη γλώσσα στο μυαλό τους πριν μιλήσουν.

Ο Μητροπολίτης ανέφερε ότι οι ιερείς που αψηφούν τις κεντρικές οδηγίες της Ιεράς Συνόδου είναι μία «πολύ μικρή μειοψηφία, οι οποίοι δυστυχώς είναι υπερσυντηρητικοί στα θέματα αυτά της πίστεως και παρασύρονται από ανθρώπους, οι οποίοι προέρχονται και από το χώρο της ιατρικής επιστήμης».

Ερωτηθείς αν θα πρέπει να εκδιωχθούν οι αρνητές κληρικοί που δεν σέβονται την κεντρική γραμμή της επίσημης Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης τόνισε ότι προσπαθεί να διατηρεί τις ισορροπίες, γιατί ο φανατισμός θα έχει καταστροφικές συνέπειες.

Ο Μητροπολίτης, επίσης, ανέφερε ότι είναι «από τους πρώτους που σήκωσα γάντι κατά των παλαιοημερολογιτών», οι οποίοι, όπως δήλωσε, έχουν κάνει παρεμβάσεις και στο ποίμνιό μου. Για αυτό, ο Μητροπολίτης ζήτησε την παρέμβαση της πολιτείας. «Διότι πρόκειται περί παρεκκλησιαστικών. Όπως έχουμε στο κράτος τους παρακρατικούς, κατά τον ίδιο τρόπο δρουν και οι παραεκκλησιαστικοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση κατά πόσο Χριστιανός είναι όποιος κάνει το εμβόλιο, ο Μητροπολίτης είπε χαρακτηριστικά ότι είναι περισσότερο Χριστιανός, γιατί αγαπά τον άνθρωπο, σέβεται την επιστήμη και την ακολουθεί.