Μητροπολίτης Κιλκισίου: Να παρακαλούμε τον Θεό να προσθέτει πίστη στην πίστη μας

Στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Κάτω Ποταμιάς Κιλκίς ιερούργησε την Κυριακή Δ’ Ματθαίου, 2 Ιουλίου 2023, ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος πλαισιούμενος από τον Εφημέριο Πρωτ. π. Διονύσιο Σακελλαρίδη και τους Διακόνους της Ιεράς Μητροπόλεως.

Στην ομιλία του υπογράμμισε ότι δυστυχώς οι άνθρωποι σήμερα απαιτούν από το Θεό σημεία και θαύματα, για να τον πιστέψουν. Τέτοιες συμπεριφορές δεν φανερώνουν πίστη και δεν δείχνουν ισορροπία. Από την στιγμή που υπάρχει έλλειμμα ταπεινώσεως, υπάρχει και έλλειμμα πίστεως. Γιατί χωρίς ταπείνωση, το κάθε αίτημά μας προς τον Θεό δεν αποτελεί ικεσία, αλλά απαίτηση.

Απαιτείται η έμπρακτη εφαρμογή της πίστεως και η διαρκής εκκλησιαστικοποίηση της ζωής μας μέσω των αγίων μυστηρίων της Εκκλησίας μας, που είναι οι φορείς της Χάριτός Του”, είπε και προέτρεψε το εκκλησίασμα να παρακαλάει το Θεό ώστε να προσθέτει πίστη στην πίστη μας, για να μπορέσει να γεννηθεί μέσα μας η ταπείνωση, η οποία θα γίνει αιτία να εισέλθει και να παραμείνει ο Χριστός κάτω από τη στέγη της ψυχής μας.

Τέλος, συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού π. Διονύσιο και τους επιτρόπους για τον ιδιαίτερα φροντισμένο και περιποιημένο Ιερό Ναό, σε ένα μικρό χωριό, που τίμησε τρεις ημέρες πριν περίλαμπρα τους δύο μεγάλους Αποστόλους Πέτρο και Παύλο.