Μητροπολίτης Καρπενησίου: Μας καλούν να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς Χριστό

“Μας αξιώνει ο Άγιος Θεός να γιορτάσουμε για μια ακόμη χρονιά την εορτή των Χριστουγέννων, την Μητρόπολη πασών των εορτών, κι αυτό γιατί σήμερον τίκτει η Παρθένος τον Ποιητήν του παντός” αναφέρει ο Μητροπολίτης Καρπενησίου στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος τονίζει την δυσκολία που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος άνθρωπος καθώς “σήμερα αγωνιούμε μόνον για τον εαυτό μας, αδιαφορώντας για αξίες και ιδανικα. Σήμερα μισούμε τον αδελφό μας αναλόγως του εάν έκανε ή δεν έκανε το εμβόλιο. Σήμερα ακούμε τον λόγο μόνο κάποιων ανθρώπων και όχι τον λόγο του Κυρίου”.

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Καρπενησίου κλείνει με την ευχή να γεννηθεί αληθινά ο Χριστός στις καρδιές όλων μας και η μέρα των Χριστουγέννων να γίνει μέρα μιας νέας απαρχής για μια ζωή κοντά στο Θεό και τους συνανθρώπους μας.

Παρατίθεται το μήνυμα του Μητροπολίτη Καρπενησίου

Αγαπητοί μου εν Χριστώ αδελφοί,

Μας αξιώνει ο Άγιος Θεός να γιορτάσουμε για μια ακόμη χρονιά την εορτή των Χριστουγέννων, την Μητρόπολη πασών των εορτών, κι αυτό γιατί σήμερον τίκτει η Παρθένος τον Ποιητήν του παντός. Σήμερον ο Άναρχος άρχεται και ο Λόγος σαρκούται.

Σήμερον Άγγελοι το βρέφος, το τεχθέν, θεοπρεπώς δοξολογούσι. Συγκαταβαίνει ο Σωτήρ τω γένει των ανθρώπων για να σώσει τον καθένα από εμάς. Και ενώ ο Κύριος, ο Θεός και Λόγος, το δεύτερο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, κενώνεται λαμβάνοντας την ανθρώπινη φύση από άπειρη αγάπη σε μας του ανθρώπους, εμείς «τι ανταποδίδουμε τω Κυρίω περί πάντων ων ανταπέδωκεν ημίν».

Πόσο κατανοούμε τι σημαίνει ο Δημιουργός του σύμπαντος Κόσμου, να γεννιέται ως άνθρωπος μέσα στη βρωμιά των ζώων, βιώνοντας την εγκατάλειψη των ανθρώπων! Πόσο, αδελφοί μου, ο τρόπος που ζούμε εκφράζει την απέραντη αγάπη του Κυρίου μας, την ευσπλαχνία και την φιλανθρωπία Του!

Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα εγκαταλείψαμε το Θεό και τον συνάνθρωπο, σήμερα αγωνιούμε μόνον για τον εαυτό μας, αδιαφορώντας για αξίες και ιδανικα. Σήμερα μισούμε τον αδελφό μας αναλόγως του εάν έκανε ή δεν έκανε το εμβόλιο.

Σήμερα ακούμε τον λόγο μόνο κάποιων ανθρώπων και όχι τον λόγο του Κυρίου, που φωνάζει το «μη πεπείθατε επ’ άρχοντας επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία». Ξεχάσαμε το «άνευ εμού ου δύνασθε ποιείν ουδέν». Μας καλούν να κάνουμε Χριστούγεννα χωρίς Χριστό.

Που είναι η αγάπη, η θαλπωρή, η ζεστασιά που ένιωθαν οι πρόγονοί μας και οι μεγαλύτεροι από εμάς σε άλλες εποχές! Πόσο όμορφα έχουν αποτυπωθεί όλα αυτά στον πεζό και έμμετρο λόγο συγγραφέων και ποιητών του αιώνα που πέρασε!

Μακάρι αδελφοί μου για εμάς που σήμερα εκκλησιαστήκαμε και κοινωνήσαμε, σήμερα να γεννηθεί αληθινά ο Χριστός στις καρδιές μας και η μέρα τούτη να γίνει μέρα μιάς νέας απαρχής για μια ζωή κοντά στο Θεό και τους συνανθρώπους μας.

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.

Καλή και ευλογημένη νέα χρονιά.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† ο Καρπενησίου Γεώργιος