Μητροπολίτης Καρπενησίου: Έχετε εμπιστοσύνη σε Αυτόν που είναι ο αρχηγός της ζωής

“Ζώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις σε μια κοινωνία κλυδωνισμών, καθώς τα πάντα γύρω μας, αλλά και ανάμεσά μας, φαίνονται ρευστά, ζήσαμε για μια ακόμη φορά τη σταυρική πορεία και θυσία του Κυρίου μας¨ αναφέρει στην Αναστάσιμη Εγκύκλιό του ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Σε άλλο σημείο ο Μητροπολίτης Καρπενησίου αναφέρει, “Αδελφοί μου, μην απελπίζεσθε μπροστά στα προβλήματα, έχετε εμπιστοσύνη σε Αυτόν που είναι ο αρχηγός της ζωής. Θαρσείτε. Αυτός νενίκηκε τον κόσμον, πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν Αυτού. Χαρείτε λοιπόν χαράν μεγάλην.”

Παρατίθεται η Εγκύκλιος:

Αγαπητοί μου Χριστιανοί,

Ζώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις σε μια κοινωνία κλυδωνισμών, καθώς τα πάντα γύρω μας, αλλά και ανάμεσά μας, φαίνονται ρευστά, ζήσαμε για μια ακόμη φορά τη σταυρική πορεία και θυσία του Κυρίου μας. Συμπορευτήκαμε μαζί Του φωνάζοντας, άλλοτε το «Ωσαννά εν τοις υψίστοις» και άλλοτε το «άρον άρον, σταύρωσον Αυτόν». Πονέσαμε μαζί Του, μα σε άλλες περιπτώσεις ήμασταν εμείς που του προκαλέσαμε τον πόνο. Άρα γε, ποια από τις πληγές του Σώματός Του είναι απόρροια δικών μας πράξεων; Μακροθυμεί όμως ο Κύριος ως πολυεύσπλαχνος και οικτίρμων, δεχόμενος τη δική μας μετάνοια και συγκαταλέγοντάς μας στη χορεία των εκ δεξιών Του προβάτων. Με την άπειρη λοιπόν Αγάπη Του νικά τα του άδου δεσμά, που είναι η κυριαρχία του θανάτου στη ζωή και η δαιμονική εμμονή του ανθρώπου στην αμαρτία, την πλάνη, την αθεία. Σκορπά παντού το Φως, τη Χαρά, την Αγαλλίαση, την Αγάπη Του. Όλα σήμερα είναι γιορτινά και ευφρόσυνα.

Νυν πάντα πεπλήρωται φωτός!

Που σου θάνατε, το κέντρον; Που σου άδη το νίκος;

Ανέστη Χριστός και χαίρουσιν Άγγελοι.

Ανέστη Χριστός και ζωή πολιτεύεται.

Αδελφοί μου, μην απελπίζεσθε μπροστά στα προβλήματα, έχετε εμπιστοσύνη σε Αυτόν που είναι ο αρχηγός της ζωής. Θαρσείτε. Αυτός νενίκηκε τον κόσμον, πύλαι άδου ου κατισχύσουσιν Αυτού. Χαρείτε λοιπόν χαράν μεγάλην.

Χριστός ανέστη. Χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Με αναστάσιμες ευχές

Ο Μητροπολίτης σας

† Ο Καρπενησίου Γεώργιος