Μητροπολίτης Ιταλίας: Εκφράζουμε βαθύτατη θλίψη για το τραγικό δυστύχημα στο Μέστρε Βενετίας

Η Μητρόπολη Ιταλίας και ο Μητροπολίτης Πολύκαρπος εξέφρασαν σε ανακοίνωση τη θλίψη τους για το πολύ σοβαρό ατύχημα, που συνέβη το βράδυ της Τρίτης 3 Οκτωβρίου στο Μέστρε Βενετίας.

Ως εκ τούτου, προσεύχεται για τους συνανθρώπους που υποφέρουν αυτή τη στιγμή, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, και ιδιαίτερα για όλους όσοι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος, που σημειώθηκε την Τρίτη το βράδυ στο Μέστρε, είναι 21 νεκροί και 15 τραυματίες, εκ των οποίων 5 είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανακοινώθηκε από τις ιταλικές αρχές.Κατά την πτώση του λεωφορείου από την οδογέφυρα κοντά στην Βενετία και την πυρκαγιά που ξέσπασε αμέσως μετά, έχασαν την ζωή τους και δυο ανήλικα παιδιά.

“Όλοι εκείνοι και όλες εκείνες που δυστυχώς έχασαν τη ζωή τους βρίσκονται στην αγκαλιά του Θεού. Εσείς να είστε κοντά στην οικογένεια, τους φίλους και τις φίλες αυτές τις οδυνηρές ώρες”, ανέφερε στην ανακοίνωση.

“Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στις τοπικές και εθνικές Αρχές της χώρας μας, τους και τις Πυροσβέστες, τις Υπηρεσίες Υγείας και τις Αστυνομικές Δυνάμεις για την άμεση και μαζική παρέμβαση για να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές”, πρόσθεσε η Μητρόπολη στην ανακοίνωση.