Μητροπολίτης Ιωβ (Πατριαρχείο Γεωργίας): Οι Ρώσοι είναι Χριστιανοί μόνο στα λόγια, όχι με πράξεις

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρουίσι και Ουρμπνίσι και μόνιμο μέλος της Ιεράς Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Γεωργίας κ. Ιωβ μίλησε για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία κατά της Ουκρανίας, αμφισβητώντας την πραγματική πίστη των Ρώσων.

«Σήμερα βρισκόμαστε στα πρόθυρα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, βλέπετε τι συμβαίνει στην Ουκρανία και μπορεί να φτάσουμε ακόμη και σε ένα μεγαλύτερο πόλεμο.

Βλέπετε σήμερα όλα έχουν φανερωθεί πλέον. Και λες, η Ρωσία είναι μια ορθόδοξη χώρα. Και ναι ίσως είναι, αλλά η ηγεσία της δεν είναι ορθόδοξη.

Με τη συμπεριφορά τους, με τις αποφάσεις τους δεν είναι καν Χριστιανοί. Είναι Χριστιανοί μόνο στα λόγια, όχι με πράξεις”, αναφέρει η σελίδα “Εκκλησιαστικά Νέα της Γεωργίας”.

Όπως τόνισε ο Μητροπολίτης Ρουίσι, “αν κοιτάξουμε την ιστορία θα δούμε ότι οι Ρώσοι δεν έφεραν καλό σε κανέναν.

Στην περίπτωση της Γεωργίας σκότωσαν τους Πατριάρχες μας, εξόρισαν τους ιερείς, κατάτρεχαν τους ναούς, μας απαγόρευσαν να προσευχόμαστε στη μητρική μας γλώσσα και μας αφαίρεσαν την αυτοκεφαλία. Επομένως, μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα ποιοι είναι οι Ρώσοι, φυσικά αυτό δεν ισχύει για όλους”, τονίζει ο Μητροπολίτης Ιωβ.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μητροπολίτης Ιωβ είναι επίσης ένας από τους πρώτους αρχιερείς του Πατριαρχείου Γεωργίας ο οποίος υποστήριξε την Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Το 2019 ο Σεβασμιώτατος Ιωβ έστειλε τους εκπροσώπους του στο Κιέβο στον Μακαριώτατο Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφάνιο, μεταφέροντας συγχαρητήρια και ευχές.