Μητροπολίτης Γόρτυνος: Πόνος και διαμαρτυρία για το κλείσιμο του Γυμνασίου Κοντοβάζαινας

Με ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Γόρτυνος Ιερεμίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για το κλείσιμο του Γυμνασίου Κοντοβάζαινας.

Προτρέπει δε όλους να αγωνιστούν με δύναμη προκειμένου “να μην κάνουν τέτοιο κακό”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Μητροπολίτη Γόρτυνος:

Ως Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως εκφράζω τον πόνο μου και την διαμαρτυρία μου για την πληροφορία, που χθες μόλις άκουσα, ότι πρόκειται να μας κλείσουν το Γυμνάσιο στην αγαπημένη μας πόλη Κοντοβάζαινα.

Ομολογώ με πολύ ειλικρίνεια ότι ως Επίσκοπος που περιόδευα τα σχολεία, το Γυμνάσιο αυτό το αγαπούσα ιδιαίτερα διά την καλήν ποιότητα των καθηγητών του και των γυμνασιοπαίδων του. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την χαρά που μου έδιδαν όχι μόνον οι γυμνασιόπαιδες της Κοντοβάζαινας, αλλά και του δημοτικού σχολείου της, ακόμη και των παιδιών του νηπιαγωγείου τους.

Ιδιαίτερα ενθυμούμαι με πολύ χαρά και συγκίνηση το ότι φάγαμε όλοι μαζί με τους καθηγητάς και δασκάλους των παιδιών ένα μεσημέρι και αυτό μας ένωσε ακόμη περισσότερο.

Με πολλή δυσκολία πολλοί γυμνασιόπαιδες έρχονταν από μακριά για να φοιτήσουν στο Γυμνάσιο αυτό και τώρα, αν το Γυμνάσιο αυτό κλείσει, δεν θα είναι δυνατόν να πηγαίνουν σε μακρύτερο Γυμνάσιο για την σπουδή τους. Συγχαίρω από καρδίας τον κ. Δήμαρχο και τους ιερείς της Κοντοβάζαινας, με πρωτοστατούντα τον αγαπητόν και σεβαστόν π. Χρήστο, του οποίου ευχόμεθα πλήρη την υγεία του, για το κακό που θέλουν να κάνουν στην ποίμνη τους. Ομοίως με συγκινεί και το ενδιαφέρον όλων των πολλών εξεχόντων ανθρώπων της επαρχίας μας, οι οποίοι ενώνουν κι αυτοί την φωνή τους μαζί μας.

Ας αγωνιστούμε όλοι με δύναμη, αγαπητοί μου Κονταβαζαινίτες, να μην κάνουν τέτοιο κακό στο αγαπημένο μας παιδί, που λέγεται Κοντοβάζαινα.

Με πολλή τιμή και αγάπη
Ο επίσκοπος της επαρχίας Ιερεμίας
Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως

Πηγή: arcadiaportal.gr