Μητροπολίτης Φλωρίνης: Η δουλειά των προκατόχων μου έχει πιάσει τόπο

Φώτο: Χρήστος Μπόνης / Ιερά Σύνοδος

Η εκπομπή Ραδιοεφημερίδα του e-ptolemeos.gr φιλοξένησε τον Νέο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Ειρηναίο.

Ο Μητροπολίτης κ. Ειρηναίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την περιοχή, τους ιερείς και τη Μητρόπολη, λέγοντας πως ανυπομονεί να βρεθεί στην περιοχή.

Ερωτηθείς πως είναι τα πρώτα 24ωρα στη νέα Μητρόπολη, τόνισε πως είναι μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή του και σε κάθε αλλαγή υπάρχουν και δυσκολίες, ωστόσο τόνισε πως «αυτό που ξεπερνάει τις δυσκολίες και επουλώνει είναι ότι οι συνάντησα πολύ καλούς, ευγενικούς και ζεστούς ανθρώπους εδώ.

Όλη η δουλειά των προκατόχων μου αρχιερέων και ιερέων, έχει πιάσει τόποι και αυτό μου δίνει δύναμη πολύ για να ξεπεράσω όλες τις δυσκολίες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αύριο, μάλιστα, ο Μητροπολίτης θα έχει σύναξη με όλους τους ιερείς της Μητρόπολης, ενώ κάλεσε τον κόσμο να ανταποκρίνεται στο κάλεσμά του να έρθουν κοντά του, καθώς όπως είπε ήρθε στην περιοχή για να τους υπηρετήσει.

Όπως είπε, επίσης, πρώτο του μέλημα είναι η γνωριμία με τους ιερείς της Μητρόπολης αλλά και τους ανθρώπους της μητρόπολης, δεύτερος στόχος είναι η επικοινωνία με τον γέροντα Μητροπολίτη Θεόκλητο και από εκεί και πέρα θα ενημερωθεί και για τα προβλήματα υπάρχουν, προκειμένου όπως είπε, αρχικά να αποκτήσει γνώσεις και έπειτα να τα ιεραρχήσει.

Τέλος, είπε πως θα πάει παντού σε κάθε ενορία, προσπαθώντας απογεύματα και Κυριακές να πηγαίνει στις εκκλησίες και τα χωριά.

Λιτή εκδήλωση υποδοχής θα πραγματοποιηθεί στις 4.30 το απόγευμα της Πέμπτης 30 Νοεμβρίου 2023 στην Εορδαία προκειμένου ο λαός και ο κλήρος να υποδεχθούν το νέο ποιμενάρχη τους και ο νέος Μητροπολίτης να βρεθεί κοντά στο ποίμνιό του.