Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως: Θα ακολουθηθεί ό,τι προβλέπεται από το Καταστατικό της Εκκλησίας μας

Φωτό: GerBekes IMBNK

“Ο Πατριάρχης Νεόφυτος αφιέρωσε τον εαυτό του και όλη του τη ζωή στον Χριστό και στην Αγία Εκκλησία. Είμαι βέβαιος ότι θα παραμείνει στη μνήμη των Βουλγάρων. Είθε ο Θεός να τον αναπαύσει στο ουράνιο Βασίλειό του”, ανέφερε ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως κ. Νικόλαος προσερχόμενος για την έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

“Η λύπη στις καρδιές μας είναι μεγάλη, η απώλεια για την Εκκλησία μας και τον βουλγαρικό λαό είναι τεράστια. Η πίστη του λαού μας τον προστατεύει και τώρα τον περιμένει η αιώνια ζωή”, σημείωσε ο Μητροπολίτης κ. Νικόλαος.

Ερωτηθείς για το τι ακολουθεί στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως τόνισε πως θα ακολουθηθεί αυστηρά η διαδικασία που προβλέπεται από το ισχύον καταστατικό της Βουλγαρικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στην ερώτηση δημοσιογράφων εάν θα υπάρξουν αντιφάσεις μεταξύ των μελών της Ιεράς Συνόδου, ο κ. Νικόλαος απάντησε ότι “είναι φυσιολογικό σε μια Εκκλησία να υπάρχουν διαφωνίες, κάποιες αντιφάσεις. Αλλά το Άγιο Πνεύμα καθοδηγεί την Αγία Εκκλησία μέσω της αρχής της πλειοψηφίας, στην Ιερά Σύνοδο”.

Πριν από τον Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως στο Συνοδικό Μέγαρο κατέφθασαν και άλλοι Μητροπολίτες, μεταξύ των οποίων ο Μητροπολίτης Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης Αντώνιος και ο Μητροπολίτης Δοροστόλου Ιάκωβος.

Στο κτήριο του Συνοδικού Μεγάρου οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ ηχούν πένθιμα οι καμπάνες στον Πατριαρχικό Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι.