Μητροπολίτης Ελβετίας: Ο Χριστός εδώρησε την ειρήνη σε όλους τους λαούς της γης

Ο Μητροπολίτης Ελβετίας Μάξιμος έστειλε ένα Χριστουγεννιάτικο μήνυμα στο οποίο μίλησε για την ευκαιρία της Γεννήσεως του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού.

Είπε ότι παρά τις δυσκολίες που περνάει ο κόσμος και παρά το κλείσιμο των εκκλησιών λόγω της πανδημίας, ο κλήρος “δεν εφείσθη κόπων, προκειμένου οι πιστοί των Ενοριών της Μητροπόλεώς”.

Ωστόσο, είπε ότι “η ανθρώπινη αδυναμία δεν μπορεί να σταθή εμπόδιο στην πορεία μας προς τον Θεό του ελέους και των οικτιρμών” και πρόσθεσε ότι “με την γέννησή του στην Βηθλέεμ, ο υπάρχων προ πάντων των αιώνων μετά του Πατρός, εδώρησε την ειρήνη σε όλους τους λαούς της γης”.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς “Καλά Χριστούγεννα” και να τους προστατεύει ο Κύριος.

Διαβάστε το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Μητροπολίτη Ελβετίας:

Τέκνα εν Χριστώ Αγαπητά,

Κατά την περίοδο αυτή της πανδημίας θεώρησα ιδιαίτερα σημαντικό να σας απευθύνω το παρόν μήνυμα με την ευκαιρία της Γεννήσεως του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού.

Βεβαίως, ο ιός είναι ακόμη εδώ με τις οδυνηρές επιπτώσεις του. Δεν πρέπει όμως να χάνωμε την ελπίδα μας, διότι το φως του αστέρος μας οδηγεί στην Βηθλεέμ, μας επιτρέπει να ανακαλύψωμε το Θείο Βρέφος μέσα στην Φάτνη, τον Εμμανουήλ, τον μεθ᾽ ημών Θεό. Η έλευση του Χριστού είναι ο ερχομός της σωτηρίας• ο ερχομός της λυτρώσεως.

Το μήνυμα αυτό μου επιτρέπει να αναλογισθώ τα γεγονότα, τα οποία βιώσαμε από τον Μάρτιο του 2020. Κατά την χρονιά αυτή, στην διάρκεια της οποίας υποχρεωθήκαμε με αποφάσεις κρατικών Αρχών να κλείσωμε τους Ναούς μας εξ αιτίας του κορωνοιού, εξετίμησα την αφοσίωση του ιερού κλήρου μας, ο οποίος δεν εφείσθη κόπων, προκειμένου οι πιστοί των Ενοριών της Μητροπόλεώς μας, υγιείς ή ασθενείς, να ενισχυθούν στην πίστη τους και να βρούν την δύναμη να αντιμετωπίσουν τις δοκιμασίες της στιγμής. Τους ευχαριστώ από βάθους καρδίας.

Αναμφιβόλως, δεν έχομε ακόμη απαλλαγεί από την ταλαιπωρία και αισθανόμεθα ανθρωπίνως ανίσχυροι, αλλά η ανθρώπινη αδυναμία δεν μπορεί να σταθή εμπόδιο στην πορεία μας προς τον Θεό του ελέους και των οικτιρμών. Ας αφήσωμε, λοιπόν, τους φόβους μας και ας εναποθέσωμε την ελπίδα μας στην αγάπη του Θεού, ο Οποίος εγεννήθη σε μία φάτνη, εθυσιάσθη επί του Σταυρού και ανέστη εκ νεκρών την τρίτη ημέρα.

«Χριστός γεννάται· δοξάσατε. Χριστός εξ ουρανών· απαντήσατε. Χριστός επί γης· υψώθητε. Άσατε τω Κυρίω πάσα η γη, και εν ευφροσύνη, ανυμνήσατε λαοί· ότι δεδόξασται».

Η ωδή αυτή του Όρθρου των Χριστουγέννων μας υπενθυμίζει την δύναμη του γεγονότος, το οποίο εορτάζομε την ημέρα αυτή, ήτοι την έλευση μέσα στην ιστορία και τον χρόνο του Αχώρητου, Εκείνου, ο Οποίος δεν περιορίζεται ούτε από τον χώρο ούτε από τον χρόνο.

Με την γέννησή του στην Βηθλέεμ, ο υπάρχων προ πάντων των αιώνων μετά του Πατρός, εδώρησε την ειρήνη σε όλους τους λαούς της γης. Την ημέρα αυτή γεννάται η ειρήνη μας, δηλαδή, ο Χριστός. Ας αναζητήσουμε, λοιπόν, την ειρήνη, ας γίνωμε εργάτες ειρήνης. Ας είμεθα φορείς ελπίδος, κάνοντας φανερή και συγκεκριμένη την χαρά, την οποία ο Θεός Λόγος κομίζει σε όλους τους ανθρώπους.

Τέκνα εν Κυρίω αγαπητά, σας εύχομαι καλά και λαμπρά Χριστούγεννα. Είθε ο πανάγαθος Θεός να σας ευλογή και να σας προστατεύη.

Ο Μητροπολίτης

† Ο Ελβετίας Μάξιμος