Μητροπολίτης Διδυμοτείχου: Ας ακολουθήσουμε κι εμείς το άστρο της ψυχής μας

Την πρόσφατα πληγείσα από τις πυρκαγιές ενορία της Δαδιάς Σουφλίου, το περίφημο Δάσος της οποίας εκαίετο για μέρες προ μηνών, επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, την Κυριακή 3 του μηνός Δεκεμβρίου 2023 και ιερούργησε στον περικαλλή Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Νικολάου, εν όψει της εγγιζούσης πανηγύρεώς του.

Ο Μητροπολίτης, με αφορμή τον Έρανο της Αγάπης, που διενεργείται κατ’ έτος αυτή την περίοδο, σε επίκαιρο Μήνυμά του προς τους πιστούς μας, μεταξύ άλλων, σημειώνει: ʺΚαθώς διανύουμε την προεόρτια περίοδο των Χριστουγέννων και μας κατακλύζει η προσδοκία της παρουσίας του Θεού στον κόσμο, ετοιμαζόμεθα πνευματικά να συναντήσουμε τον Κύριό μας, ο οποίος προσέλαβε την ανθρώπινη φύση, για να μας δώσει τη δυνατότητα της κοινωνίας μαζί Του και να αναδείξει τη θεική προοπτική μας.

»Ο δρόμος που ανοίγει ο Χριστός με τον ερχομό Του στον ταραγμένο κόσμο μας περπατιέται με ταπείνωση και υπομονή, με πίστη και ελπίδα, με αισθήμα­τα αμοιβαίας κοινωνίας και αγάπης, με εθελοντική προσφορά και αλληλεγγύη. Είναι ανάγκη να ζήσουμε ως αδελφοί, που μοιραζόμεθα τα δώρα του Θεού. …

»Ας μιμηθούμε τους μάγους των Χριστουγέννων που ταξίδεψαν ακολουθώντας το φωτεινό Άστρο της Βηθλεέμ, αναζητώντας την ταπεινή Φάτνη για να προσφέρουν τα δώρα τους στον Γεννηθέντα Χριστό. Ας ακολουθήσουμε κι εμείς το άστρο της ψυχής μας που θα μας οδηγήσει στο πάσχοντα αδελφό μας. Όλοι μας μπορούμε να συνεισφέρουμε με οποιονδήποτε τρόπο, προσφέροντας λίγη ανακούφιση και παρηγοριά».

Εκκλησιάσθησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης, οι Βουλευτές Έβρου Αναστ. Δημοσχάκης και Χρ. Δερμεντζόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Βασίλειος Δελησταμάτης, ο Δήμαρχος Σουφλίου Παναγ. Καλακίκος, ο Διοικητής της 7ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Ιωάννης Παρασκευόπουλος, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου Αστυνομικός Υποδιευθυντής Χαράλ. Βομβέλης, οι αντιδήμαρχοι Κων. Δαρούσης και Νικόλ. Γκαιδατζής, η Λυκειάρχης Σουφλίου Αθανασία Κακαλή, ο Περιφερεικός Σύμβουλος Αθαν. Τσώνης και ικανό εκκλησίασμα.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης συνεχάρη από καρδιάς τον δραστήριο εφημέριο της ενορίας Αρχιμ. Ιωακείμ Βαλιδάκη για την εύορκο και ευδόκιμο διακονία του στην παραδοσιακή ενορία της Δαδιάς και την πολύτιμη συμμετοχή του στις πνευματικές δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας.