Μητροπολίτης Διδυμοτείχου για γάμο ομοφυλοφίλων: Γίνεται προσπάθεια αποδόμησης της οικογένειας

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την απόφαση της  Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία ομόφωνα είπε όχι στο γάμο και την τεκνοθεσία στα ομόφυλα ζευγάρια, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σουφλιου κ. Δαμασκηνός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ. Δαμασκηνός τόνισε ότι «η Εκκλησία έχει τις αρχές της και τους κανόνες της» και ότι «καλούμεθα  αποφασίσουμε για το αυτονόητο» , υποστηρίζοντας ότι «ο γάμος εκτός από τον άνδρα και την γυναίκα είναι μια παρέκκλιση από την ανθρώπινη φύση…. Δεν μπορούμε το παραφύσιν να το κάνουμε κατά φύσιν».

Είναι παράξενο το γεγονός τόνισε, «να γίνεται λόγος για 800 αιτήσεις τεκνοθεσίας όταν υπάρχουν χιλιάδες από ανδρόγυνα που μέχρι σήμερα δεν μπορούν να υιοθετήσουν».

Ο Μητροπολίτης ΔΟΣ Δαμασκηνός σχολιάζοντας  τον ρόλο της παρένθετης μητέρας είπε πως «η γυναίκα γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και ότι όλο αυτό είναι ευτελισμός του γυναικείου φύλου».

Εκτίμηση του Αρχιερέα του κεντρικού και βορείου Έβρου είναι ότι «υπάρχει μια προσπάθεια του δυτικού κόσμου αποδόμησης της οικογένειας  και των αξιών».