Μητροπολίτης Αυστρίας: Ο αποιχόμενος Πατριάρχης Ειρηναίος διακόνησε με αυταπάρνηση και πιστότητα

Η Ιερά Μητρόπολη Αυστρίας και ο Μητροπολίτης κ. Αρσενίου εκφράζει την θλίψη και τα θερμά συλλυπητήριά της προς τον Κλήρο και το Ποίμνιο της Σερβικής Εκκλησίας για τον αδόκητο χαμό του χαρισματικού της Προκαθημένου.

‘Ο αποιχόμενος Πατριάρχης Ειρηναίος διακόνησε με αυταπάρνηση και πιστότητα εν μέσω χαλεπών καιρών μετά πολιτικών και κοινωνικών αλλαγών, και συνεχών προκλήσεων για πολλές δεκαετίες το χριστεπώνυμο πλήρωμα της εν Σερβία Εκκλησίας, αγωνιζόμενος για την σπορά του θείου λόγου και την πνευματική καρποφορία της, αλλά και για την ενότητα της καθόλου Ορθοδοξίας. Συμπληρώνοντας το ενενηκοστό έτος του επίγειου βίου του απέρχεται θείω θελήματι των ενθάδε και εις ουρανούς μεθίσταται” τόνισε στην ανακοίνωση του ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος..

Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Πατριάρχη, τέλεσε στον Ι.Μ.Ν. της Αγίας Τριάδος στη Βιέννη, ο Μητροπολίτης Αυστρίας μόλις πληροφορήθηκε την εκδημία του Πατριάρχη Σερβίας, ευχόμενος να να δώσει παρηγοριά στη θλίψη του Κλήρου και του Ποιμνίου της Σερβικής Εκκλησίας για την απώλεια του σπουδαίου εκκλησιαστικού ανδρός.