Μητροπολίτης Αυστρίας: Με τη βοήθεια του Θεού να αντιμετωπιστούν οι νέες προκλήσεις των καιρών

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μητρόπολη Αυστρίας με την οποία γνωστοποιεί τις οδηγίες λειτουργίας των Ιερών Ναών κατά τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων, από 28 Δεκεμβρίου 2020 έως 17 Ιανουαρίου 2021.

Η Θεία Λειτουργία θα τελείτε κατά το λειτουργικό πρόγραμμα αλλά χωρίς προσέλευση πιστών και με τον μικρότερο δυνατόν αριθμός προσώπων, ενώ ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία θα μεταδίδεται την Κυριακή ζωντανά, από το γνωστό δίαυλο Youtube της Μητροπόλεως Αυστρίας στις 8 π.μ.

Οι Ιεροί Ναοί επίσης θα παραμένουν ανοικτοί για τους πιστούς μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών, για προσωπική προσευχή και πνευματική καθοδήγηση, ενώ δεν θα τελούνται τα Ιερά Μυστήρια Βαπτίσεως και του Γάμου. Επίσης κατά την Ιερά Ακολουθία της Κηδείας θα επιτρέπεται η παρουσία πενήντα (50) προσώπων, τηρουμένων των κανόνων υγιεινής.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος παροτρύνει τους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές τους προς τον Τριαδικό Θεό υπέρ αποκαταστάσεως της υγείας των ασθενούντων και ενισχύσεως των ιατρών, του νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των συναθρώπων μας. Παρακαλεί επίσης να συνεχισθεί η συμπροσευχή κάθε βράδυ στις 20.00, ώστε, παρά την απόσταση, να παραμείνουμε και πάλι ενωμένοι κατά τη δύσκολη αυτή περίοδο των περιορισμών.

Διαβεβαιώνει δε τους πιστούς ότι η Εκκλησία θα δέεται καθημερινά προς τον Κύριο, οι Ιερείς θα τελούν τις Ιερές Ακολουθίες και θα αναπέμπουν ικετήριες δεήσεις προ των Αγίων Εικόνων και των Ιερών λειψάνων για τη σωτηρία του λαού και το τέλος της πανδημίας.

“Ας υψώνεται “ως θυμίαμα ενώπιον του Θεού” και η προσευχή των πιστών από τα σπίτια τους, ώστε με τη βοήθειά Του να ευοδωθούν οι κοινές προσπάθειες και να αντιμετωπισθούν ακόμη μια φορά με επιτυχία οι νέες προκλήσεις των καιρών” τονίζει ο κ. Αρσένιος.