Μητροπολίτης Αυστρίας: Καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας και μισαλλοδοξίας

Μήνυμα προς το πλήρωμα της Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας με αφορμή τα τραγικά γεγονότα της τρομοκρατικής επίθεσης της 2ας Νοεμβρίου 2020, στην πόλη της Βιέννης, απηύθυνε ο Μητροπολίτης Αυστρίας κ. Αρσένιος.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή μας για τα αθώα θύματα, τους νεκρούς και τους τραυματίες, της αναιτίου αυτής επιθέσεως. Συμπαραστεκόμαστε στους οικείους των θυμάτων και προσευχόμαστε, σε αυτές τις δύσκολες ώρες, για την ενδυνάμωσή τους από το Θεό, καθώς και τις θερμές ευχαριστίες προς τις Δυνάμεις Ασφαλείας και Αμέσου Βοηθείας καθώς και στις αρμόδιες Πολιτειακές Αρχές για την άμεση αντιμετώπιση των τραγικών αυτών γεγονότων και την αποτροπή πλέον δυσχερών καταστάσεων” ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Αρσένιος.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας καταδίκασε κάθε μορφή βίας και μισαλλοδοξίας και τόνισε ότι: “Αποστρεφόμαστε κάθε ενέργεια τρομοκρατίας, απειλής και προσβολής του ανθρωπίνου προσώπου. Οι δράστες τέτοιου είδους επιθέσεων δεν ακολουθούν σε καμία περίπτωση το θέλημα του Θεού, αλλά διασπείρουν το φόβο και τη δυσπιστία και καταστρέφουν την αμοιβαία εμπιστοσύνη των ανθρώπων. Αυτό είναι ακριβώς το φαινόμενο που εμείς δεν θέλομε και δεν επιτρέπομε να συμβεί. Η πίστη μας στο Θεό και η αγάπη μας για την Αυστρία και τους ανθρώπους της μας ενδυναμώνουν ώστε να ξεπεράσουμε το φόβο και να συνεχίσουμε να ζούμε ελεύθερα”.

Η πίστη κάθε ανθρώπου είναι σεβαστή, όπως και το δικαίωμά του να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα ανεμπόδιστα και ελεύθερα. Η πίστη όμως δεν μπορεί να κυοφορεί και να γεννά θάνατο. Δεν μπορεί να καλλιεργεί το μίσος και το διχασμό. Δεν μπορεί να απομακρύνει και να διαχωρίζει τους ανθρώπους, αλλά οφείλει να καλλιεργεί τον αμοιβαίο σεβασμό, την αλληλοπεριχώρηση, την ευγένεια, τη συγχώρηση και θεωρούμε, αυτές τις ώρες, επιτακτική την ανάγκη να παραμείνουμε ενωμένοι, όρθιοι και δυνατοί. Να μην επιτρέψουμε στο φόβο να κυριαρχήσει μέσα μας. Το μήνυμα του Ευαγγελίου «Μη φοβείσθε» ακούγεται τώρα πιο έντονα στα αυτιά και στις καρδιές μας! Ας μην επιτρέψουμε, αδελφοί μου, να δημιουργηθεί ένας τοίχος τρόμου και αγωνίας, που θα δημιουργήσει αποκλεισμούς και αυτονόμηση των ανθρώπων και θα επιφέρει περισσότερα δεινά από τις όποιες ενέργειες ανθρώπων που επιδιώκουν να επιβληθούν με την τρομοκρατία και να κυριαρχήσουν εις βάρος των άλλων”.

Τέλος ευχήθηκε σε όλους: «Μη φοβείσθε»! Εντείνετε την προσευχή σας στον Αληθινό Θεό! Αυξήστε τις καρδιακές σας δεήσεις! Στραφείτε προσευχητικά στην Παναγία και στους Αγίους μας και «θαρσείτε»! Τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο της ζωής των ανθρώπων έχει ο Τρισάγιος Θεός!”.