Μητροπολίτης Αυστρίας: Η αρχιερατική μου διακονία αποσκοπεί στο να υπηρετώ τον συνάνθρωπο

Στις 10 Νοεμβρίου 2020 τελέσθηκε στον Ι.Μ. Ναό της Αγίας Τριάδος πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη ευκαιρία της μνήμης του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Αρσενίου του Καππαδόκου, ημέρα κατά την οποία άγει τα Ονομαστήριά του κι ο Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος.

Ο Μητροπολίτης Αυστρίας προέστη της Θείας Λειτουργίας συλλειτουργούντος του Επισκόπου Απαμείας κ. Παισίου, πλαισιούμενος υπό Κληρικών της Ιεράς Μητρόπολης Αυστρίας, ενώ το Ψαλτήρι διακόνησαν με κατάνυξη οι Ιεροψάλτες Δημήτριος Αποστολάκης και Γεώργιος Δημητρίου.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Επίσκοπος Απαμείας κ. Παίσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη μορφή του τιμωμένου Οσίου Αρσενίου, ο οποίος μέσω του βίου του έδωσε μαρτυρία πίστεως στον Χριστό, η οποία δεν είχε μόνον θεωρητικό, αλλά πρωτίστως πρακτικό χαρακτήρα.

“Η πρακτική πλευρά ταυτίζεται με την διακονία, δηλαδή την προσφορά υπηρεσιών προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας. Τοιουτοτρόπως η μαρτυρία καθίσταται κοινωνία εν Χριστώ και εις Χριστόν με την ενεργό πάντοτε παρουσία του Αγίου Πνεύματος. Μάλιστα προέτρεψε απαξάπαντες να μιμηθούν τον βίου του τιμωμένου Αγίου. Τούτο βεβαίως προϋποθέτει από πλευράς των πιστών αγαθή προαίρεση και υπομονή. Ακόμη ο Θεοφιλέστατος, συνδύασε την διακονία του Οσίου Αρσενίου με το πολυσχιδές ποιμαντικό έργο του εορτάζοντος Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, στον οποίο και ευχήθηκε Έτη Πολλά, δύναμη και υπομονή εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της Ιεράς Μητροπόλεως και του ευσεβούς λαού” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Επίσκοπος Απαμείας.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης Αυστρίας αφού ευχαρίστησε τον Επίσκοπο Απαμείας, επεσήμανε ότι η αρχιερατική του διακονία αποσκοπεί πάντοτε στο να υπηρετεί τον συνάνθρωπο και την καθημερινότητά του, αλλά και στη σωστή λειτουργία και στην ενότητα των καθόλου πιστών στο πλαίσιο της τοπικής Εκκλησίας.

Ακόμη, προέτρεψε τους πιστούς να δρουν από κοινού, ώστε να πραγματώνουν το έργο της τοπικής Εκκλησίας προς δόξαν Θεού με επιτυχία.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν το έργο της Ιεράς μας Μητροπόλεως τα τελευταία χρόνια.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετέθη μέρος των Ιερών Λειψάνων του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου προς προσκύνηση, αγιασμό και ηθικό στηριγμό των πιστών. Ακολούθησε μικρόν κέρασμα σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα, όπου όλες κι όλοι είχαν την ευκαιρία να ευχηθούν στον Μητροπολίτη μας και να λάβουν την ευλογία του.