Μητροπολίτης Αυστρίας: Ζείτε εν υπακοή και αγάπη

Την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου ο Μητροπολίτης Αυστρίας, Έξαρχος Ουγγαρίας και Μεσευρώπης κ. Αρσένιος επισκέφθηκε την Ι. Μονή της Αγίας Σκέπης της Υπεραγίας Θεοτόκου και του Αγίου Παισίου εν St. Andrä am Zicksee επ΄ευκαιρία της εορτής της Αγίας Σκέπης.

Η μοναστική κοινότητα και πολυάριθμοι επισκέπτες υποδέχθηκαν τον κ. Αρσένιο μετά της συνοδείας του.

Εν συνεχεία προέστη της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, πλαισιούμενος υπό του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου και Καθηγουμένου της Ι. Μονής κ. Παισίου Jung, του αιδεσιμωτάτου Πατρός Αριστείδου και του Ιερολογιωτάτου Αρχιδιακόνου Μαξίμου Rugyko.

Στο Κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον εορταζόμενο την 26η Σεπτεμβρίου Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, ο οποίος αξιώθηκε να ονομασθεί από τα χείλη του Κυρίου υιός της Παναγίας Μητέρας Του και τόνισε τον δεσμό της Αγάπης που κυριαρχεί στο έργο και στα κείμενα του Ευαγγελιστού.

Κάλεσε το εκκλησίασμα να εμβαθύνει με την προσευχή την θεική αυτή πνοή της Αγάπης που τόσο έχει ανάγκη ο κόσμος σήμερα. Ευχήθηκε στον άγιο Καθηγούμενο πλουσία την ευλογία του Κυρίου, ιδιαιτέρως κατά την παρούσα δοκιμασία του σταυρού της ασθενείας.

Προς τους μοναχούς και τους μέλλοντας να ακολουθήσουν το στάδιο αυτό ευχήθηκε να ζούν εν υπακοή και αγάπη προσπαθώντας να βιώνουν καθημερινώς και ολοένα περισσότερο την Αγάπη του Θεού, όπως ο τιμώμενος Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος.