Στα χέρια του Μητροπολίτη Ζακύνθου η σύμβαση αποκατάστασης του Καστρομονάστηρου

© imerazante.gr

Την υπογεγραμμένη σύμβαση για το έργο της συντήρησης και αποκατάστασης του Καστρομονάστηρου παρέδωσε στον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο η νέα Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Κατερίνα Μοθωναίου.

Στις 20 Σεπτεμβρίου η κ. Μοθωναίου ανέλαβε επίσημα τα καθήκοντά της. Αρχικά, τελέστηκε ο αγιασμός στην Π.Ε. Ζακύνθου από τον Μητροπολίτη Ζακύνθου κ. Διονύσιο, ενώ στην συνέχεια παρέδωσε στον Μητροπολίτη την υπογεγραμμένη σύμβαση για το έργο της συντήρησης και της αποκατάστασης του Καστρομονάστηρου, λέγοντας πως ένα όνειρο θα γίνει σύντομα πραγματικότητα.

Ζήτησε την στήριξή του και ευχήθηκε στο μέλλον, όταν ολοκληρωθεί το έργο, να έχουν υγεία και να καταφέρουν να κόψουν μαζί την κορδέλα.

Η κ. Μοθωναίου, αφού έλαβε τις ευχές των παρευρισκόμενων για μία καλή και δημιουργική θητεία, είχε σύντομη συνομιλία με τον Μητροπολίτη Ζακύνθου, κατά τη διάρκεια της οποίας, τον ενημέρωσε για την πορεία των έργων συντήρησης των εκκλησιαστικών μνημείων.

Τόνισε ότι η περιφερειακή αρχή έχει θέσει ως προτεραιότητα την αποκατάστασή τους και πρόσθεσε ότι για την αποκατάσταση του Ι.Ν. της Αγίας Αικατερίνης των Κήπων έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες, έχει προκύψει ανάδοχος από τη δημοπράτηση του υπουργείου Πολιτισμού και αναμένεται η ανάληψη του έργου από τον ανάδοχο.

Για την Ι.Μ. Αναφωνήτριας, όπου κατά τη διαδικασία προκήρυξης για την πρόσληψη συντηρητών από το Υπουργείο δεν υπήρξε εκδήλωση ενδιαφέροντος και θα γίνει ανάθεση σε εξωτερικό συνεργείο συντηρητών, είπε ότι η περιφερειακή αρχή αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο έργο, ενώ τέλος, είπε ότι ιδιαίτερη σημασία δίνεται και για τη συντήρηση και τον ηλεκτροφωτισμό του κωδωνοστασίου, καθώς και τον εξωραϊσμό του εξωτερικού χώρου του Ι.Ν. της Φανερωμένης στην πόλη. Δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι περνά από το χέρι της, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες, να συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης και να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

© imerazante.gr
© imerazante.gr
© imerazante.gr

Πηγή: imerazante.gr