Μητρόπολη Βελγίου: Εκδημία Πρωτοπρεσβυτέρου Théophile Pelgrims

Ο πρωτοπρεσβύτερος Théophile Pelgrims εξεδήμησε προς Κύριον την 10η Απριλίου 2022 στην πόλη Vilvoorde.

Ήταν κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και διηκόνησε με μεγάλη αφοσίωση ως ιερέας στο Κογκό και από την δεκαετία του 1970 στην Ενορία της Αγίας Τριάδος και Αγίων Κοσμά και Δαμιανού στις Ιξέλλες Βρυξελλών. Ήταν έγγαμος και κατά σάρκα πατήρ πολλών τέκνων και εγγονών.

Ο π. Théophile Pelgrims γεννήθηκε την 16η Μαρτίου 1932 στην πόλη Tremelo, σπούδασε φιλοσοφία και θεολογία και έγινε ιεραπόστολος στο Κογκό της Αφρικής. Προς τα τέλη της δεκαετίας του 1970 επέστρεψε στην πατρίδα του και διακόνησε δίπλα στον αείμνηστο Πρωτοπρεσβύτερο Marc Nicaise στις Βρυξέλλες. Διακόνησε σε πολλές μικρές ενορίες της Μπενελούξ, γι´αυτό ταξίδεψε πολύ. Υπήρξε καθηγητής του ορθοδόξου θρησκευτικού μαθήματος σε διάφορα σχολεία του Βελγίου.

Ο π. Théophile Pelgrims ήταν άνθρωπος ευγενικός, πραγματικός ιερέας, που αγαπούσε να λειτουργή και βοηθούσε πάντοτε τον καθένα που είχε ανάγκη. Αγαπούσε την πρεσβυτέρα του Αλεξία, τα παιδιά και τα εγγόνια του. Αγαπούσε ιδιαίτερα την μουσική και του άρεσε να παίζει πιάνο.

Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο λίγες μέρες προ της εκδημίας του.

Ο Μητροπολίτης, ο Βοηθός Επίσκοπος, οι ιερείς και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου εξέφρασαν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην πρεσβυτέρα του Αλεξία, στα παιδιά και τα εγγονάκια του π. Théophile.

ΚΗΔΕΙΑ

Η εξόδιος Ακολουθία του π. Théophile Pelgrims θα τελεσθεί στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Βρυξελλών, Av. de Stalingrad 34 – 1000 Bruxelles, το Σάββατο 16 Απριλίου 2022. Θα προηγηθεί η Θεία Λειτουργία της Αναστάσεως του Λαζάρου.

09.00 Όρθρος
10.00 Θεία Λειτουργία
11.00 Εξόδιος Ακολουθία
12.00 Ταφή στο κοιμητήριο