Μητρόπολη Θηβών: Είναι άδικο για μία ακόμα φορά να στοχοποιείται η εκκλησία

“Είναι άδικο για μία ακόμα φορά να στοχοποιείται η εκκλησία και ένας ιερέας της” τονίζει μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή της η Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Αφορμή για την ανακοίνωση της ανακοίνωση αυτή της Μητρόπολης στάθηκε η δήλωση στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Σtar Κεντρικής Ελλάδας της 9ης Μαΐου 2021, του Ανδρέα Τσουλιά, εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Στερεάς Ελλάδας για θέματα διαχείρισης covid-19, σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊού στο χωριό Καρυά, ότι: “ο ιερέας, οποίος ήταν ήδη με πυρετό, ασθενούσε, κοινωνούσε κόσμο και από εκει ξεκίνησε”.

Στην ανακοίνωση της Μητρόπολης αναφέρεται επίσης ότι ο ιερέας δεν λειτουργούσε με πυρετό ούτε ήταν ασθενής τις προηγούμενες ημέρες ούτε είχε κάποιο σύμπτωμα, αλλά το βράδυ της Δευτέρας 3 Μαΐου 2021 είχε το πρώτο σύμπτωμα, ανέβασε πυρετό 37,5 και αμέσως μετά πήγε στο νοσοκομείο Λιβαδειάς και έκανε rapid test το οποίο βγήκε θετικό και αμέσως απομονώθηκε, ενημέρωσε επίσημα την μητρόπολη, καθώς και την ενορία της Καρυάς, ώστε να ενημερωθούν όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί του, αφού και ιερείς ως μέλη της κοινωνίας μπορούν κι αυτή να νοσήσουν.

Σημειωτέον ότι το μεγάλο Σάββατο ο ως άνω ιερέας τέλεσε την ακολουθία της ανάστασης και την θεία λειτουργία στο προαύλιο του ιερού ναού της Καρυάς.

“Την στιγμή που έχουν ανοίξει όλες οι δραστηριότητες της κοινωνίας και οι άνθρωποι επικοινωνούν ελεύθερα και μάλιστα κάποιοι χωρίς μάσκα είναι φυσικό να υπάρχει διασπορά του ιού” επισημαίνεται σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης.

“Γιατί άραγε ο αξιότιμος κύριος περιφερειακό σύμβουλος δεν δείχνει την ίδια ευαισθησία για διάφορες περιπτώσεις συνωστισμού Που είδαν το φως της δημοσιότητας;” διερωτάται τέλος η Μητρόπολη μέσω της ανακοίνωση της.