Μητρόπολη Σουηδίας: Σε αργία ετέθη ο ιερέας της Ενορίας των Εισοδίων της Θεοτόκου Borås

Σε δήλωση προέβη ο Μητροπολίτης Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπας σχετικά με την παρούσα κατάσταση στην Ενορία των Εισοδίων της Θεοτόκου Borås.

Ειδικότερα ο Μητροπολίτης αναφέρει “Λόγω ελλείψεως συνεργασίας με την Ι. Μητρόπολη, ο εκεί Ιερεύς ετέθη σε αργία, μέχρι νεωτέρας.

Η Ι. Μητρόπολη ωστόσο παραμένει προσηλωμένη στην τέλεση Ιερών Μυστηρίων και Ιερών Ακολουθιών, προς χάριν του ποιμνίου της.

Με λύπη, λοιπόν, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε, ότι η Θεία Λειτουργία που είχε προγραμματισθεί για την Κυριακή, 11η Φεβρουαρίου 2024, δυστυχώς, δεν ετελέσθη.

Ως γνωστόν, η Ι. Μητρόπολη είχε ανακοινώσει, ότι η Θεία Λειτουργία θα τελεσθεί στην Ενορία του Borås, από τον Αρχιμανδρίτη κ. Βαρθολομαίο Ιατρίδη, ο οποίος ταξίδεψε από την Στοκχόλμη στο Borås, για τον σκοπό αυτό.

Δυστυχώς, δεν του επετράπη η πρόσβαση στο παρεκκλήσιο της Παναγίας, με αποτέλεσμα, να μην τελεσθεί η προγραμματισμένη Θεία Λειτουργία. Το θεωρούμε λυπηρό και απαράδεκτο.

Ωστόσο, αυτό δεν αποτρέπει σε καμία περίπτωση την αποφασιστικότητά μας, να συνεχίσουμε να στέλνουμε Ιερείς, σε τακτική βάση στο Borås, προκειμένου να τελούν Ιερά Μυστήρια, για την Ενορία, και να τελούν την Θεία Λειτουργία, προς όφελος των πιστών.

Ως εκ τούτου, παρακαλούμε τους υπευθύνους, να επιτρέψουν την πρόσβαση στο Παρεκκλήσι, για να συνεχίσουμε, να κτίζουμε πνευματικώς και να αναπτύσσουμε ποιμαντικώς μαζί την Ενορία, για το μέλλον.

Μια Ενορία, εντός της Ορθοδόξου Εκκλησίας, δεν μπορεί να υπάρξει από μόνη της – πρέπει πάντα να αποτελεί μέρος της Εκκλησίας, σύμφωνα με τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας. Αυτό δεν είναι κάτι μοναδικό – το ίδιο συμβαίνει σε ολόκληρη την Ορθόδοξη Εκκλησία ανά τον κόσμο και στα άλλα χριστιανικά δόγματα.

Όπως σε κάθε προηγούμενη περίπτωση, η Ι. Μητρόπολη, με την βοήθεια του Θεού, θα συνεχίσει, να διακονεί τις ποιμαντικές και πνευματικές ανάγκες του ποιμνίου της.

Παραμένουμε προσηλωμένοι σ᾽ αυτό, καθώς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ταχεία επίλυση της παρούσης καταστάσεως στο Borås, και προ παντός, να τελούμε τα Ιερά Μυστήρια και την Θεία Λειτουργία, για το καλό των πιστών μας στο Borås, σε τακτική βάση.

Ήδη, αυτό το Σάββατο, θα τελεσθεί η βάπτιση από τον Αρχιμανδρίτη κ. Σωσίπατρο Στεφανούδη, δυστυχώς σε άλλο ναό και όχι στο Παρεκκλήσιο της Παναγίας, αφού δεν επετράπη και πάλι η πρόσβασις στο Παρεκκλήσιό.

Συνεχίζουμε να εξυπηρετούμε ποιμαντικώς όλες τις ενορίες μας και τους ενορίτες της Ελληνορθοδόξου Ιεράς Μητροπόλεως Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβΐας”.