Μητρόπολη Λέρου: Τα Εννιάμερα της Παναγίας μας

Το πρωί της Δευτέρας 23 Αυγούστου 2021, τελέσθηκε Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Λέρου, Καλύμνου και Αστυπαλαίας κ. Παϊσίου, συλλειτουργούντος του Επισκόπου Στρατονικείας κ. Στεφάνου, συμπαραστατουμένων υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου πρωτ. Νικοδήμου Φωκά, και των ιερέων π. Σωφρονίου Χατζηλάρη, π. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ και π. Γεωργίου Γαμπιέρη.

Λόγω των ισχυόντων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, δεν πραγματοποιήθηκε η κατ’ έθος λιτάνευση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνας της Παναγίας στα «πεντένια» του Κάστρου.

Ο Μητροπολίτης και ο Επίσκοπος μετά των Ιερέων, οι οποίοι κρατούσαν την Ιερά Εικόνα, τέλεσαν περιφορά της Ιεράς Εικόνας της Παναγίας πέριξ του Ιερού Ναού, χωρίς ακολουθία πιστών, και τέλος η Εικόνα τοποθετήθηκε έμπροσθεν της εισόδου της Εκκλησίας, όπου τελέσθηκε δέηση.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, έμπροσθεν της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας του Κάστρου, ο Μητροπολίτης την παρακάλεσε «να περάσει γρήγορα αυτή η πανδημία, όλος ο κόσμος να έχει υγεία και να πρεσβεύει για την ειρήνη στην Πατρίδα μας».

Τέλος ο Μητροπολίτης, χαιρέτησε την παρουσία των ευσεβών προσκυνητών και ευχήθηκε όπως η πεποικιλμένη τη θεία δόξη Υπεραγία Θεοτόκος σκέπει και φρουρεί τα απόδημα παιδιά της Λέρου, όπου γης και αν ευρίσκονται.